Grammar exercise: what do these people do? (beginners)

Grammar exercise: what do these people do? (beginners)

Facebook Tweet
What do these people do? Choose the best word.
1. A baker ... bread.
A: bakes
B: cakes
C: cooks
D: heats
E: buys

2. A hairdresser ... hair.
A: grows
B: cuts
C: has
D: pulls
E: sends

3. A mechanic ... cars.
A: makes
B: hates
C: repairs
D: stores
E: sells

4. An actress ... in films.
A: films
B: eats
C: buys
D: plays
E: sells

5. A nurse ... after people in a hospital.
A: watches
B: talks
C: sees
D: looks
E: needs

6. A football player ... football.
A: buys
B: needs
C: watches
D: plays

E: sells

7. A teacher ... students.
A: beats
B: teaches
C: catches
D: needs
E: hates

8. A singer ... in a choir.
A: sings
B: dances
C: eats
D: plays
E: writes

9. A shop assistant ... in a shop.
A: talks
B: buys
C: dances
D: sells
E: translates

10. An interpreter ... from one language to another.
A: tells
B: writes
C: talks
D: speaks
E: translates

11. A cook ... in a restaurant.
A: cooks
B: writes
C: buys
D: sells
E: plays

12. A journalist ... articles for newspapers.
A: reads
B: writes
C: talks
D: makes
E: sees

13. A pilot ... a plane.
A: rides
B: goes
C: flies
D: travels
E: needs

14. A father ... up his children.
A: takes
B: looks
C: brings
D: makes
E: gets

15. A dentist ... bad teeth.
A: take out
B: get out
C: likes
D: wants
E: takes out

16. A president ... people.
A: leads
B: needs
C: wants
D: gets
E: buys

17. A policeman ... criminals.
A: needs
B: catches
C: want
D: watches after
E: looks after

18. A postman ... letters.
A: buys
B: sells
C: delivers
D: gets
E: writes

19. A secretary ... letters on her typewriter.
A: reads
B: types
C: takes
D: write
E: make

20. A ballerina ... in a ballet.
A: sings
B: dances
C: watches
D: needs people
E: talks








Megoldások:
1.A 2.B 3.C 4.D 5.D 6.D 7.B 8.A 9.D 10.E 11.A 12.B 13.C 14.C 15.E 16.A 17.B 18.C 19.B 20.B
Nehézségi szint:
kezdő
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok