Both, either VAGY a neither?

Both, either, neither - gyakorló feladatsor 1.

Facebook Tweet

Gyakoroljuk mindkettőt, vagy egyiket sem? :)

1) ........... Peter nor Laura went to school today.

a) both
b) neither
c) either

2) They wanted .......... of the desserts we offered them because they don't eat sweets.
a) either
b) neither
c) both

3) .......... my mother nor my father liked the movie I took them to see.
a) either
b) both
c) neither

4) She couldn’t decide which bag to buy because she liked them .......... .
a) both
b) either
c) neither

5) You can get there .......... by bus or tram very quickly.
a) either
b) both
c) neither

6) He likes .......... painting and singing in his free time.
a) either
b) both
c) neither

7) She invited .......... of us to dinner but only I could go.
a) both
b) neither
c) either

8) She took the test twice and she failed .......... times.
a) both
b) either
c) neither

9) I liked .......... the soup nor the main dish so I just ate dessert.
a) neither
b) either
c) both

10) Have you heard from .......... our mother or father this week?
a) neither
b) either
c) both

Answers: 1) b, 2) b, 3) c, 4) a, 5) a, 6) b, 7) a, 8) a, 9) a, 10) b

Nehézségi szint:
kezdő
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Szalai Nóri | 2019. Apr 12.

BOTH / BOTH OF, NEITHER / NEITHER OF, EITHER/EITHER OF

Ezeket a szavakat akkor használjuk, amikor két dologról beszélünk, tehát mindig kettő dologra vonatkoznak, és főnevekkel együtt használjuk őket. Nézzük is meg hogyan! 
Tovább
Fehér Sára | 2013. Apr 08.

Both, either, neither - gyakorló feladatsor 2.

Rövid gyakorló feladatsor a both/either/neither gyakorlására. 
Tovább