Both, either, neither feladatsor

Both, either, neither feladatsor

Facebook Tweet

Mindkettő, bármelyik, egyik sem a kettő közül. Na, akkor mégis melyik? :)

BOTH, EITHER, NEITHER

Which word is correct?

1. “Coffee or tea?” “……………….. . I’d rather have orange juice for breakfast.”

a) both

b) either

c) neither
 

2. I couldn’t decide which one to buy so I bought ……………….. .

a) both

b) either

c) neither
 

3. “Which pair of shoes shall I bring?” “Bring ……………….. , in case it rains.”

a) both

b) either

c) neither
 

4. “Shall we send him the blue T-shirt or the black one?” “……………….. . He doesn’t care about the colour if it’s the right size.

a) both

b) either

c) neither
 

5. I can’t reach Georgina by phone and ……………….. can her mom. She’s really worried.

a) both

b) either

c) neither
 

6. ……………….. French and Spanish come from Latin.

a) both

b) either

c) neither
 

7. I bought Mary two books but she didn’t like ……………….. of them.

a) both

b) either

c) neither
 

8. You can ……………….. order salad or an omelette, if you don’t want meat.

a) both

b) either

c) neither
 

9. ……………….. Tom nor Jim knew the answer.

a) both

b) either

c) neither
 

10. ……………….. of my grandparents are from Russia. They were born in Moscow.

a) both

b) either

c) neither


11. I’m interested in both of these movies. We can watch ……………….., I don’t mind.

a) both

b) either

c) neither


12. My husband and I couldn’t get into the house because ……………….. of us had the key.

a) both

b) either

c) neither


13. “Where did you go on Saturday – the zoo or the gym?” “……………….. . Zoo in the morning and gym in the evening.”

a) both

b) either

c) neither


14. I have two sisters. ……………….. of them are good at basketball. They play in a team.

a) both

b) either

c) neither


15. I’m not sure where my neighbour is from. He’s ……………….. Greek or Turkish.

a) both

b) either

c) neither


answers: 1-c 2-a 3-a 4-b 5-c 6-a 7-b 8-b 9-c 10-a 11-b 12-c 13-a 14-a 15-b

Nehézségi szint:
alapfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Szalai Nóri | 2019. Apr 12.

BOTH / BOTH OF, NEITHER / NEITHER OF, EITHER/EITHER OF

Ezeket a szavakat akkor használjuk, amikor két dologról beszélünk, tehát mindig kettő dologra vonatkoznak, és főnevekkel együtt használjuk őket. Nézzük is meg hogyan! 
Tovább
Fehér Sára | 2013. Apr 08.

Both, either, neither - gyakorló feladatsor 1.

Gyakoroljuk mindkettőt, vagy egyiket sem? :)
Tovább