Gerund vagy infinitive? Ez itt a kérdés.

To do or doing? Gerund and infinitive multiple choice test.

Facebook Tweet

Fönévi igenév vagy igei főnév, ez itt a kérdés. 

1) I can’t stand …....... all the time.
a) her whining
b) to whine
c) whining

2) She prefers …....... because she is a very bad cook.
a) eating out
b) her eating out
c) herself to eat out

3) She suggested …....... to the cinema instead of watching TV.
a) us to go
b) going
c) to go

4) Would you mind …....... with the luggage?
a) to help me
b) helping me
c) me help

5) They didn’t allow …....... our dictionaries during the exam.
a) us to use
b) us using
c) to use

6) I insist …....... the manager this instance!
a) seeing
b) on seeing
c) to see

7) They invited …....... my next holiday with them.
a) me to spend
b) me for spending
c) me spending

8) The heavy rains forced …....... indoors the whole weekend.
a) us staying
b) to stay
c) us to stay

9) I am looking forward …....... that new art gallery.
a) to visiting
b) to visit
c) visiting

10) I got used …......... late when I worked at a night club.
a) to getting up
b) to get up
c) getting up


Answers: 1) a, 2) a, 3) b, 4) b, 5) a, 6) b, 7) a, 8) c, 9) a, 10) a

Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Szalai Nóri | 2009. Jun 04.

2009.06.04. - Most pedig gyakoroljunk!

Ma tovább folytatjuk a GERUND és az INFINITIVE alakok használatának megismerését. Készítettem egy rövid feladatsort is, hogy gyakoroljuk a tanultakat.
Tovább