To do or doing? Gerund and infinitive multiple choice test.

középfok

Fönévi igenév vagy igei főnév, ez itt a kérdés. 

1) I can’t stand ………. all the time.
a) her whining
b) to whine
c) whining

2) She prefers ………. because she is a very bad cook.
a) eating out
b) her eating out
c) herself to eat out

3) She suggested ………. to the cinema instead of watching TV.
a) us to go
b) going
c) to go

4) Would you mind ………. with the luggage?
a) to help me
b) helping me
c) me help

5) They didn’t allow ………. our dictionaries during the exam.
a) us to use
b) us using
c) to use

6) I insist ………. the manager this instance!
a) seeing
b) on seeing
c) to see

7) They invited ………. my next holiday with them.
a) me to spend
b) me for spending
c) me spending

8) The heavy rains forced ………. indoors the whole weekend.
a) us staying
b) to stay
c) us to stay

9) I am looking forward ………. that new art gallery.
a) to visiting
b) to visit
c) visiting

10) I got used ………… late when I worked at a night club.
a) to getting up
b) to get up
c) getting up


Answers: 1) a, 2) a, 3) b, 4) b, 5) a, 6) b, 7) a, 8) c, 9) a, 10) a

Nézd meg ezt is:  News of the world - Kutyák az IKEÁBAN

Kapcsolódó anyagok

Kezdőlap
Leckekereső
Napi leckék
Videokurzusok
Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!