Vocabulary TEST - The town

Vocabulary TEST - The town

Facebook Tweet
A kitalálandó szavak mind megtalálhatók a városban, a tájékozódáshoz elengedhetetlen ezek ismerete. Te tudod a válaszokat?
1. You can buy things in many ..... in this town.
A: shops
B: pubs
C: schools
D: parks

2. When sightseeing you can see a lot of historical ......
A: shops
B: pavements
C: schools
D: buildings

3. Do you know any cheap ..... and restaurants in that town?
A: roofs
B: pavements
C: hotels
D: people

4. Our town has a new ..... for ill people.
A: pub
B: church
C: hotel
D: hospital
E: shop

5. Go to the square and there you can admire a medieval ......
A: fountain
B: pavement
C: bus stop
D: hospital
E: rock

6. Have you already seen the ..... of Saint Peter?
A: Hotel
B: House
C: Church
D: Park
E: Horse

7. I have lost my way. There are a lot of streets and ......
A: schools
B: people
C: towns
D: crossroads
E: maps

8. We can go to the concert that is taking place in the local ......
A: shop
B: concert hall
C: crossroads
D: bus stop
E: opera

9. Excuse me, can you tell where the nearest ..... is? I need an aspirin.
A: theatre
B: baker's
C: bookshop
D: chemist's
E: confectionary

10. Our town is known for its beautiful green .....?
A: trees
B: grass
C: parks
D: martians
E: cars

11. You must walk only on hard-surface ..... in this park.
A: pavements
B: bricks
C: grass
D: posts
E: needles

12. On that hill you can find a ..... with a lot of exotic animals.
A: hotel
B: theatre
C: zoo
D: school

13. A lot of cities have a/an ..... for fast public transport.
A: underground
B: horse
C: small car
D: pavement

14. You can see the whole town and its surroundings from the near-by ......
A: ladder
B: park
C: view-tower
D: observatory

15. There is a/an ..... with lovely peaches beyond the town.
A: park
B: orchard
C: school
D: theatre

16. Big cities have tall ..... with many floors.
A: parks
B: theatres
C: skyscrapers
D: mountain

17. Every mayor has an office in the ......
A: church
B: park
C: zoo
D: town hall







Megoldások:
1.A 2.D 3.C 4.D 5.A
6.C 7.D 8.B 9.D 10.C
11.A 12.C 13.A 14.C 15.B
16.C 17.D
Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok