Az egyszerű múlt tartozékai

All in the simple past!

Facebook Tweet

Az egyszerű múlt ... és tartozékai.

 

Choose the right answer! 

1) He took me to the cinema .......... evening.
a) ago
b) past
c) yesterday

2) They had sushi for dinner .......... night.
a) since
b) at last
c) last

3) .......... they arrive?
a) When did
b) When
c) When were

4) We visited them two weeks .......... .
a) away
b) before
c) ago

5) They moved here .......... 2010.
a) in
b) at
c) on

6) She was afraid of birds .......... she was a little girl.
a) while
b) when
c) then

7) First we went shopping and .......... we had lunch.
a) then
b) when
c) following

8) I cleaned the flat .......... the party.
a) after
b) past
c) at

9) He left an hour .......... .
a) before
b) away
c) ago

10) We got married .......... Christmas Day.
a) on
b) at
c) in


Answers: 1) c, 2) c, 3) a, 4) c, 5) a, 6) b, 7) a, 8) a, 9) c, 10) a

Nehézségi szint:
újrakezdő
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Szalai Nóri | 2009. Jul 23.

2009.07.23. - Past Simple karaoke ismét!

Ma tovább folytatjuk a múlt idő taglalását. Először gyakorolni fogjuk – megint egy dallal, mégpedig egy 1978-as disco hittel, a Copacabana című Barry Manilow slágerrel – a Past Simple-t.
Tovább
Szalai Nóri | 2009. Jul 21.

2009.07.21. - Past Simple - Elvis karaoke

Ma tovább folytatjuk a Past Simple Tense, azaz az egyszer? múlt id? tárgyalását, és átnézzük azokat az igéket, amelyek rendhagyóan képzik a múlt idejüket. Ehhez készítettem egy táblázatot az igék három alakjával, és magyar jelentésükkel.
Tovább
Fehér Sára | 2013. Apr 16.

Simply Past:)

Egyszerűen múlt időben. 
Tovább