Adverbs of time in present, future and past

alapfok

Időhatározók jelen, jövő és múlt időben.

 

Choose the right adverb of time.

1) She ………. goes skiing because she hates winter sports.
a) sometimes
b) never
c) always

2) They ………. eat at home. They eat at restaurants at least 5 times a week.
a) usually
b) rarely
c) generally

3) I took my niece to the circus ………. .
a) last Saturday
b) tomorrow
c) at midnight

4) ………. I go to the library after school.
a) A week ago
b) Always
c) Sometimes

5) I am busy ………. but I will call you up later.
a) at the moment
b) then
c) recently

6) She moved here ………. her divorce.
a) earlier
b) then
c) a month after

7) Do you go jogging ………. ?
a) every day
b) last year
c) in a week

8) We ………. spend Christmas together with the whole family.
a) in general
b) right now
c) usually

9) They ………. learned to swim so they don’t go into the water.
a) once
b) never
c) sometimes

10) I will visit my friend in New York………. .
a) this summer
b) last summer
c) the previous summer

Answers: 1) b, 2) b, 3) a, 4) c, 5) a, 6) c, 7) a, 8) c, 9) b, 10) a

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!