LCCI üzleti nyelvvizsga

LCCI üzleti nyelvvizsga

Facebook Tweet
Az egyetlen akkreditált nemzetközi üzleti angol nyelvvizsga, az elfogadási listája impozáns, 80 feletti brit egyetem nevét tartalmazza.

Másik nagy előnye: az üzleti életben valóban hasznos és fontos képességeket kéri számon, azokat, amiket a munkaadók is keresnek. Magyar bizonyítványt csak akkor kapsz, ha 60% felett teljesítettél, nemzetközit kapsz viszont már 50% felett.

Az írásbeli vizsga lényegében csak szövegértéssel kombinált íráskészség feladatokból áll: emlékeztetőt, jelentést, cikket  (30 pont), majd hivatalos levelet kell írnod (40 pont), és egy szöveget kell átalakítanod megadott szempontok szerint (pl: vázlatot írni róla, igaz/hamis állításokat pár szóban alátámasztani - ez 30 pont).

Három feladatra kapsz két és fél órát, ami elegendő. Egynyelvű szótárt használhatsz! A vizsgaközpont tud felkészítő könyvet ajánlani, ami gyönyörűen végigvezet ezeken a feladattípusokon, elég drága, de érdemes megvenni! (R.G. Mellor - V. G. Davison: How to Pass, English for Business, Examination Preparation Book - 5500Ft körül)

A szóbeli vizsgán vannak témakörök (earning a living, production and sale of goods and services, trade, money, transport, communication and the media, education, travel and tourism), amelyek köré a feladatok csoportosulnak. Húzol egy, a fenti témakörökön belüli kisebb kérdést, amit ki kell fejtened (kapsz majd segítséget kérdések formájában!), aztán ebben a témában egy irányított beszélgetés következik a vizsgáztatóval, majd egy szituációs játék. Egy példa a kérdésre, amit húzhatsz: egy országos sportesemény rendezésének milyen előnyei/hátrányai vannak? (Erre kapsz néhány előny/hátrány megnevezést, amit kifejthetsz, illetve kérdéseket, amik segítenek.) Mindez 10-12 perces, és 80 pont szerezhető rajta.

A fennmaradó 20 pont a magnóhallgatás részről jön össze, amely rendkívül változatos feladatokat tartalmaz, és két meghallgatást enged.

Összegzésképpen: nem könnyű vizsga, készülj fel alaposan! Viszont nemcsak az önéletrajzodban mutat szépen, de a munkaerőpiacon értékes tudást kér és ad. A vizsgaközpont korrekten tájékoztat, javasol felkészítő iskolákat is, sőt, mintavizsgát is küld kérésre. A vizsgadíj vizsgahelyenként változhat, de ahhoz képest, hogy nemzetközi vizsga, nem túl drága.

 

További informácciók: katt ide!

Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Petya | 2010. Dec 16.

BME angol nyelvvizsga

Sorozatunkban nyelvvizsgákkal kapcsolatos hasznos információkat tudhatsz meg. Töltsd le a feladatsorokat is!
Tovább
Petya | 2010. Dec 16.

EURO PRO

Az EURO nyelvvizsga a megszokott szervezettségével, új témákkal.
Tovább
Petya | 2013. Jun 07.

ITK ORIGO nyelvvizsga

Tudj meg mindent a megújult és igazán vizsgázóbarát "Rigó utcai" nyelvvizsgáról! 
Tovább
5Perc Angol | 2016. May 14.

KÖZÉPFOKÚ NYELVVIZSGÁKON LEGGYAKRABBAN ELŐFORDULÓ KIFEJEZÉSEK 1.

A következő leckékben az ORIGO középfokú nyelvtani tesztekben leggyakrabban előforduló kifejezésekből és vonzatos igékből állítottam össze egy listát. A teszt ugyan már a múlté, de angolul jól írni csak biztos nyelvtani tudással lehet. Ha ezeket a kifejezéseket megtanulod, akkor biztosan sikeresen fogod teljesíteni a szövegalkotási feladatokat a vizsgán. 
Tovább