ECL

ECL

Facebook Tweet
A többi vizsgával összehasonlítva a legfontosabb különbség: az ECL-en egyáltalán nincs nyelvtani feladat.

Két levélírási feladat van, két szövegértési feladat. Mindegyikből kettő van, ha véletlenül az egyik téma szókészlete nem ismerős a számodra, még mindig ott van a másik és van esélyed letenni a vizsgát.

Összesen 60%-os eredményt kell elérni, de készségenként meg kell lennie a 40%-os teljesítménynek. Nincsen benne ún. "language elements" feladat, ahol az angol nyelvtani szerkezeteket kérik számon, ezért kevesebb nyelvtani tudással is át lehet menni. A szövegértés viszont talán nehezebb, mint más nyelvvizsgán. A feldolgozandó szöveg tele van összetett mondatokkal és olyan kifejezésekkel, amivel ritkábban találkozunk. Itt fontos az a képesség, hogy ne ess pánikba az ismeretlen szó/kifejezés láttán, hanem próbáld meg kitalálni és közben arra koncentrálj, amit értesz és ne arra, amit nem! Fontos, hogy a szövegértési feladatnak számtalan típusa van, nem egyértelműen ugyanazt a típust kapjátok, ami a hivatalos oldal próbavizsgája!

A Listening része nehéz, de a többi vizsgán se könnyű ez a rész. Itt dialektusokat is hallhatsz (pl. skót munkásember), a szöveg lehet zajos (természetes háttérzajokra gondolunk itt, nem rossz minőségű felvételre).

Az ECL szóbeli része viszont talán a legegyszerűbb az összes vizsgát figyelembe véve. Vannak bizonyos típustémák, ilyenek pl.: utazás, egészség, közlekedés, kommunikáció. Ezekből választ egyet a vizsgáztató, majd egy képcsoport alapján kell nyilatkozni róluk. Itt is párosan vizsgázol. Tartózkodj a hosszú monológtól! A lényeg: alakíts ki párbeszédet a partnereddel. Annak ajánlható ez a nyelvvizsga, aki könnyen ért angol szövegeket, szókincse nagyobb az átlag nyelvtanulóénál és nincs gondja az egyszerű mondatszerkezeteket használó idegen nyelvű fogalmazással.

A vizsga hivatalos honlapját, egy hivatalos próbavizsga feladatlappal itt találod!

Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Peter | 2008. Mar 09.

ANGOL KÖZÉPFOKÚ NYELVVIZSGA TESZT - NYELVTAN

Ezzel a teszttel megnézheted, hogy mennyire vagy jártas a középfokú nyelvvizsgán gyakran előforduló kifejezésekben!
Tovább
5Perc Angol | 2016. May 14.

KÖZÉPFOKÚ NYELVVIZSGÁKON LEGGYAKRABBAN ELŐFORDULÓ KIFEJEZÉSEK 1.

A következő leckékben az ORIGO középfokú nyelvtani tesztekben leggyakrabban előforduló kifejezésekből és vonzatos igékből állítottam össze egy listát. A teszt ugyan már a múlté, de angolul jól írni csak biztos nyelvtani tudással lehet. Ha ezeket a kifejezéseket megtanulod, akkor biztosan sikeresen fogod teljesíteni a szövegalkotási feladatokat a vizsgán. 
Tovább
Szalai Nóri | 2016. May 15.

KÖZÉPFOKÚ NYELVVIZSGÁKON LEGGYAKRABBAN ELŐFORDULÓ KIFEJEZÉSEK 2.

Ebben a leckében megint egy adag kifejezést kapsz tőlem, amely segíthet abban, hogy sikeresen átmenj a középfokú nyelvvizsgán. 
Tovább
Petya | 2010. Dec 16.

BME angol nyelvvizsga

Sorozatunkban nyelvvizsgákkal kapcsolatos hasznos információkat tudhatsz meg. Töltsd le a feladatsorokat is!
Tovább