TOEIC

TOEIC

Facebook Tweet
A TOEIC a világ legnépszerűbb nyelvvizsgája.

A TOEIC a világ legnépszerűbb nyelvvizsgája: a 2006-os évben négy millióan tették le. Kifejezetten a mindennapokban a munkahelyeken használt nyelvre koncentrál, bár nem igazi üzleti szaknyelvi vizsga, mert nem kell spéci marketing vagy pénzügyi kifejezéseket magolnod hozzá. A TOEIC az az általános irodai szövegkörnyezetet használja, amivel munka közben szembesülsz, és amit nemzetközi környezetben kell használnod.

A vizsga két fő részből áll: a hallás utáni és olvasás utáni megértésből. Nincs szóbeli része, mert bizonyított tény, hogy a hallás utáni vizsgarészen elért pontszámok erősen korrelálnak a beszédkészséggel, és az olvasás utáni szövegértés rész az íráskészséggel.

A hallásértés résznél 20-20 kérdésre kell válaszolni képek, kérdések-feleletek, rövid beszélgetés, és rövid beszéd alapján. Az olvasásértés résznél a feladat mondat kiegészítés (20 kérdés), hibafelismerés (20 kérdés), és olvasott szöveg értése (40 kérdés) szintén összesen 100 kérdés alapján történik.

A hallásértés rész 45, míg az olvasásértés 75 perces, ami összesen két és fél óra. Vizsgarészenként 495 pontot kapsz, ami összesen 990 pontot eredményez. A pontszámokat természetesen besorolták az európai szinteknek megfelelően (A1, A2, B1, B2, C1, C2). A bizonyítvány kiadása a többi nemzetközi nyelvvizsgával ellentétben nagyon gyors.

Minden szinten ugyanazt a feladatlapot töltik ki, ami furcsaságnak tűnik, de megalapozott módszertan van mögötte. Egyetlen kérdést 50.000 nyelvtanulón tesztelnek, ami megbízhatóvá teszi a feladatlapot. Nem lehet rajta megbukni, hiszen a vizsga fő célja az, hogy felmérje a saját szinted (illetve a haladásod, ha többször teszed le), és nem az, hogy egy konkrét küszöbszintnek való megfelelésedet állapítsa meg.

Kinek jó ez a vizsga? Olyan dolgozóknak, akik a mindennapokban használják, vagy fogják használni az angol nyelvet, akik angolt tanulnak, és saját haladásukat szeretnék lemérni időről-időre; illetve munkáltatóknak, akik olcsón szeretnének egy kiemelkedően megbízható szintfelmérést dolgozóik részére.

A TOEIC vizsgaközpontnak nincsen magyar nyelvű hivatalos oldala, de az angol nyelvűt itt találod.

Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
5Perc Angol | 2016. May 14.

KÖZÉPFOKÚ NYELVVIZSGÁKON LEGGYAKRABBAN ELŐFORDULÓ KIFEJEZÉSEK 1.

A következő leckékben az ORIGO középfokú nyelvtani tesztekben leggyakrabban előforduló kifejezésekből és vonzatos igékből állítottam össze egy listát. A teszt ugyan már a múlté, de angolul jól írni csak biztos nyelvtani tudással lehet. Ha ezeket a kifejezéseket megtanulod, akkor biztosan sikeresen fogod teljesíteni a szövegalkotási feladatokat a vizsgán. 
Tovább
Peter | 2008. Mar 09.

ANGOL KÖZÉPFOKÚ NYELVVIZSGA TESZT - NYELVTAN

Ezzel a teszttel megnézheted, hogy mennyire vagy jártas a középfokú nyelvvizsgán gyakran előforduló kifejezésekben!
Tovább
Petya | 2010. Dec 16.

BME angol nyelvvizsga

Sorozatunkban nyelvvizsgákkal kapcsolatos hasznos információkat tudhatsz meg. Töltsd le a feladatsorokat is!
Tovább
Petya | 2010. Dec 16.

EURO PRO

Az EURO nyelvvizsga a megszokott szervezettségével, új témákkal.
Tovább
Petya | 2013. Jun 07.

ITK ORIGO nyelvvizsga

Tudj meg mindent a megújult és igazán vizsgázóbarát "Rigó utcai" nyelvvizsgáról! 
Tovább
Petya | 2010. Dec 16.

LCCI üzleti nyelvvizsga

Az egyetlen akkreditált nemzetközi üzleti angol nyelvvizsga, az elfogadási listája impozáns, 80 feletti brit egyetem nevét tartalmazza.
Tovább