Feladatok

|

80 éve a posta szolgálatában – szókincs és olvasott szövegértés

Az Egyesült Királyságban a legidősebb postamesternő nyugdíjba vonul majdnem 80 év szolgálat után. Róla olvashattok egy cikket.

Tovább
|

Hogyan dobta fel Cael az unalmas ebédszünetet a suliban? – szókincs és szövegértés

Egy 12 éves iskolás fiú megpróbálta feldobni az iskolai unalmas ebédszünetet egy Snapchat-en népszerűsített rave party szervezésével a suliban. Hogyan sült el a dolog? A cikkben olvashattok erről.

Tovább
|

Advent Calendar 2020 Day 22: 5 Unique Symbols of the British Christmas

A karácsonyhoz sok szimbólum kötődik. Vannak köztük olyanok, amelyek kifejezetten a brit karácsonyra jellemzőek. Ezekről olvashattok a mai adventi leckében.

Tovább
|

Advent Calendar 2020 Day 16: Great British Christmas Facts

A mai adventi naptárban érdekességeket olvashattok arról, hogy hogyan és mióta ünneplik Nagy-Britanniában a karácsonyt, és hogy mi minden kötődik az ünnephez, ünnepléshez.

Tovább
|

Grace Klinika – Meglepő visszatérés – szókincs és hallott szövegértéses feladat

Egy kis ízelítő az 5 Perc Angol decemberi számának celeb rovatából, ezúttal egy kis extra feladattal! 

Tovább
|

Advent Calendar 2020 Day 12: Charles Dickens and the birth of the classic English Christmas dinner

Tudtátok, hogy a tradicionális angol karácsonyi vacsorát Charles Dickens A karácsonyi ének című klasszikusa tette népszerűvé? A leckében azt is elolvashatjátok, hogy az idők során mikor mit ettek az emberek karácsonykor. A videó pedig Dickens A Christmas Caroljának összefoglalása pár percben.

Tovább
|

II. Erzsébet királynő 15 furcsa tulajdona – szókincs, szövegértési feladat

A rengeteg épület, autó, ékszer és műtárgy mellett, a királynő tulajdonát képezi néhány furcsaság is, amiről nem gondolnánk, hogy a királynő birtokában van. Ezekről olvashattok a következő cikkben.

Tovább
|

Magyarország külföldi filmekben – szókincs, szövegértés és videó

Magyarországot kedvelik a külföldi filmkészítők gyönyörű tájaink, épületeink és a filmstúdiókban dolgozó kreatív szakemberek és tehetséges színészek miatt. A következő cikk néhány film Magyarországhoz kötődő kapcsolatát járja körbe, melyekben nemcsak a magyar tájak és épületek bukkannak fel.

Tovább
|

Advent Calendar 2020 Day 9: Do you still believe in Santa?

Ti hány éves korotokig hittetek a Mikulásban és hogy derült ki számotokra, hogy nem is létezik? Mára egy érdekes felmérést hoztunk nektek arról, hogy a gyerekek meddig hisznek a Mikulásban, és hogyan tudják meg az igazságot akarva vagy akaratlanul róla.

Tovább
|

John Lennon – szókincs, olvasott szövegértési feladat

Pontosan 40 évvel ezelőtt, 1980. december 8-án John Lennon egy merénylő áldozata lett. A Beatles alapítójára emlékezünk ezzel a rövid leckével. 

Tovább
|

Az Alpaca-módszer – szókincs, videó, olvasott és hallott szövegértés

Egy érdekes szorongás és traumakezelési módszerről olvashattok a cikkben és hallgathattok róla egy rövid összegzést a módszer kitalálójától.

Tovább
|

Élet a Dunán – szókincsfejlesztő feladattal

Nick Thorp sorozata, Duna – Árral szemben (The Danube – Upstream), a Dunán és a Duna mellett élő hétköznapi emberek életén keresztül hozza közelebb hozzánk a Duna folyó titkait.

Tovább