Prepozíciók - teszt
Prepozíciók - teszt

Prepozíciók - teszt

Időhatározók IN, AT, ON prepozíciókkal.

Prepositions: IN, AT, ON (time)

1. I learnt to use Excel ……………….. 2 weeks.

a) in

b) at

c) on


2. I’m sorry, we don’t have any vacancies ……………….. the moment.

a) in

b) at

c) on


3. I go to the gym ……………….. Thursday evenings.

a) in

b) at

c) on


4. His dad was born ……………….. the 1930s.

a) in

b) at

c) on


5. I thought we could celebrate our anniversary ……………….. 31st January.

a) in

b) at

c) on


6. See you ……………….. lunchtime.

a) in

b) at

c) on


7. I hope to find a part-time job I can do ……………….. the afternoons.

a) in

b) at

c) on


8. I lost sight of him ……………….. the beginning of the concert.

a) in

b) at

c) on


9. If you want to make a good impression, you must be ……………….. time for the interview.

a) in

b) at

c) on


10. I live in Australia. I only see my parents ……………….. Christmas because they live in Finland.

a) in

b) at

c) on


11. Could you please come back ……………….. half an hour?

a) in

b) at

c) on


12. I have taken up rock climbing. I’m going to the Alps ……………….. six months.

a) in

b) at

c) on


13. The car and the bus pulled out ……………….. the same time, barely avoiding an accident.

a) in

b) at

c) on


14. I wish I could go to the party but I’ll be working ……………….. the weekend.

a) in

b) at

c) on


15. We got to the airport just ……………….. time to catch the plane.

a) in

b) at

c) on


answers: 1-a 2-b 3-c 4-a 5-c 6-b 7-a 8-b 9-c 10-b 11-a 12-a 13-b 14-b (American English c) 15-a

Nehézségi szint:

alapfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Hozzászólások
comments powered by Disqus
A címlapról
Mindenféle
Szalai Nóri | 2017. Aug 14.

1 hetes angol tábor Nórival Szicíliában

Ki szeretne velem kora ősszel, amikor még meleg van és strandolni is lehet a szicíliai...
Tananyagok
Szalai Nóri | 2017. Aug 12.

Phrasal Verbs - TRAVEL

Ebből az összeállításból néhány fontos - és természetesen sokat használt - utazással kapcsolatos phrasal verb-öt,...
Receptek
Szalai Nóri | 2017. Aug 12.

Banana and Toffee Ice Cream

Banános-karamellás fagyi házilag - ebben a nagy melegben mindenkinek jólesik.
Mindenféle
Szalai Nóri | 2017. Aug 08.

LEVÉLÍRÁS ÉS FOGALMAZÁS A NYELVVIZSGÁKON WORKSHOP

Az igeidők workshop nagy sikere után szeptemberben elsőként egy levél- és fogalmazás írás workshoppal kezdünk,...
2017 augusztusi szám
Szalai Nóri | 2017. Aug 06.

MEGJELENT A MAGAZIN AUGUSZTUSI SZÁMA

Már kapható a nyomtatott 5 Perc Angol Magazin 2017, augusztusi száma. Keresd az újságárusoknál, hiper-...
Levélírás - Baráti, kötetlen hangvételű levél
Szalai Nóri | 2017. Jul 17.

Levél sablon - Levélírás - Hogyan írjunk baráti levelet

Hogyan írjunk levelet angolul? Ez egy fontos kérdés. Nemcsak azért, mert a hétköznapi életben nagyon...
Kérdés küldése