Egy kis Phrasal Verb teszt

Egy kis Phrasal Verb teszt

Facebook Tweet

Vonzatos igék teszt - mert a vonzatos igéket mindenki szereti:)

Phrasal Verbs Test

1. Stop smoking and ……………….. cleaning the basement.

a) get up
b) get on with
c) get up to

2. I’m ……………….. you to help me with the cake.

a) counting on
b) looking up to
c) keeping up with

3. I’m sorry, we have no money now. We’ll have to ……………….. a pool.

a) deal with
b) do without
c) run out of

4. The world-famous wine ……………….. the awful dinner.

a) made out
b) made up
c) made up for

5. Jane drove faster and faster to ……………….. her friends.

a) catch up with
b) come across
c) get along with

6. The twins ……………….. their father.

a) take up
b) take after
c) take over

7. Many Australians ……………….. surfing.

a) keep up with
b) go in for
c) come up with

8. Jim says his teacher keeps ……………….. him.

a) picking on
b) cutting down on
c) dropping in on

9. What are you ………………..? I don’t understand.

a) getting over
b) getting out of
c) getting at

10. Do you ……………….. walking or shall we take a taxi?

a) count on
b) get out of
c) feel up to

answers: 1-b 2-a 3-b 4-c 5-a 6-b 7-b 8-a 9-c 10-c

 

Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Szalai Nóri | 2011. Apr 15.

2011.04.15. - Phrasal Verbs QUIZ

A 2011.04.11. - és 2011.04.15. között tanult kifejezéseket gyakorolhatod itt ezzel a kvízzel!
Tovább
Szalai Nóri | 2013. Jan 06.

2013.01.07. - Phrasal Verbs - TRAVEL

A mai leckéből utazással kapcsolatos phrasal verb-öket, azaz vonzatos igéket fogunk megtanulni.
Tovább