Idioms with ’Jack’

középfok

Nézzünk meg 10 idiómát és kifejezést a JACK szóval. 

1. Before you can say Jack Robinson. – very quickly or suddenly –  egy szempillantás alatt

And before you could say Jack Robinson, she was gone and never came back! – Egy szempillantás alatt kámforrá változott, és soha nem is jött vissza.

2. Jack-of-all-trades, master of none. –  A person who has a competent grasp of many skills but who is not outstanding in any one. – sok mindenhez ért, de semminek sem a mestere.

You are a jack-of-all trades, but master of none. Maybe you’d better stop doing so many things. – Sok mindenhez értesz, de mindenhez csak felületesen. Lehet, hogy jobb lenne, ha kevesebb dologgal foglalkoznál.

3. jack-of-all trades – a person who has many skills and can do many different jobs – ezermester

It’s so good to have a jack-of-all-trades in the family. We don’t need to pay for repair work. – Jó, hogy van egy ezermester a családban. Így nem kell fizetnünk, ha valamit meg kell javítani.

4. The Union Jack – the flag of the United Kingdom – az Egyesült Királyság zászlójának a neve

The Union Jack combines three heraldic crosses. – Az Egyesült Királyság zászlaja három címer keresztjének a kombinációja.

5. All work and no play makes Jack a dull boy. – It means that without time off from work, a person becomes both bored and boring. – Ha valaki folyton csak dolgozik, és nem fordít időt szórakozásra, akkor unalmas ember lesz belőle.

All work and no play is not the best way to live one’s life. – Nem a legjobb módja az életnek, ha csak dolgozunk, és egyáltalán nem szórakozunk.

6. jack-in-the-box – a toy consisting of a box containing a figure on a spring which pops up when the lid is opened – gyerekjáték, egy rugós figura egy dobozban, ami előugrik, ha kinyílik a doboz teteje

In my childhood my favourite toy was a jack-in-a-box. – Gyerekkoromban a kedvenc játékom egy rugós paprikajancsi volt.  

7. Jack Tar or jack-tar – a sailor – tengerész

The life of a jack-tar is a free and interesting life.

8. Every Jack has his Jill. – mindenki számára létezik egy partner, „zsák a foltját megtalálja”

– Nowadays it’s so difficult to find a girlfriend. I would like to get married. – Manapság annyira nehéz barátnőt találni. Szeretnék megnősülni.

– Just be patient, as my grandma used to say: every Jack has his Jill. – Csak türelem, ahogy a nagymamám szokta mondani, mindenkire vár ott kinn valaki.

9. Jack the Ripper – a legendary killer – Hasfelmetsző Jack

When I have bad dreams I always dream of Jack the Ripper. – Ha rosszat álmodom, mindig Hasfelmetsző Jack az álmaim tárgya

10. jack-o-lantern — hollowed out pumpkin  for Halloween – Halloweenre kivájt tökből készített lámpás

This year the whole town was full of jack-o-lanterns and they were all very frightening. – Ebben az évben az egész város tele volt töklámpásokkal, és mind nagyon ijesztő volt. 

Kapcsolódó anyagok

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!