Grammar QUIZ: Prepositions III.

Grammar QUIZ: Prepositions III.

Facebook Tweet
Choose the best preposition.
1. We got off the bus after two hours ... travelling.
A: in
B: on
C: off
D: from
E: of

2. We were held up ... the traffic.
A: on
B: at
C: from
D: by
E: to

3. I went into the hall and hung up my coat ... the coat hanger.
A: in
B: at
C: on
D: to
E: by

4. I kept away ... him. I knew how vicious he was.
A: by
B: from
C: at
D: to
E: at

5. I could not decide ... first but then I firmly made up my mind.
A: at
B: in
C: on
D: by
E: since

6. When he was really getting on my nerves I sent him ....
A: around
B: about
C: by
D: into
E: away

7. He cut up the cake ... five equal parts.
A: onto
B: in
C: on
D: into
E: by

8. I did not want to cook so we went ... for dinner.
A: in
B: to
C: out
D: on
E: by

9. The hammer fell ... the table right on my foot.
A: in
B: off
C: on
D: of
E: from

10. Peter was not at home. He was ... all day.
A: out
B: in
C: on
D: by
E: around

11. I knelt down ... my knees and asked her to marry me.
A: in
B: on
C: from
D: upon
E: at

12. At first I could not put up with him but then I really grew fond ... him.
A: off
B: in
C: on
D: of
E: to

13. The sun shone ... the dusty room through a tiny hole in the wall.
A: onto
B: by
C: into
D: up
E: down

14. My grandfather died ... the age of 77.
A: in
B: at
C: on
D: from
E: by

15. The house had been ... fire for half an hour when the firemen arrived.
A: on
B: in
C: by
D: at
E: to

16. ... least half of the people on board are said to have died.
A: In
B: By
C: On
D: From
E: At

17. While we were waiting ... the queue I told her all about the accident.
A: on
B: by
C: in
D: through
E: at

18. We sought some relief from the scorching sun ... the shade.
A: in
B: on
C: by
D: at
E: through

19. Everything seemed so romantic ... the moonlight.
A: on
B: from
C: at
D: in
E: by

20. They paid far too much for the car, ... my opinion.
A: on
B: by
C: from
D: in
E: at









Megoldás:
1.E 2.D 3.C 4.B 5.A
6.E 7.D 8.C 9.B 10.A
11.B 12.D 13.C 14.B 15.A
16.E 17.C 18.A 19.D 20.D
Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok