Grammar test - Prepositions

Grammar test - Prepositions

Facebook Tweet
Melyik elöljárószó illik a mondatba? Gyors nyelvtan teszt, a végén ellenőrizheted a tudásod.
1. How much did you pay ..... that car?
A: for
B: to
C: at
D: by
E: towards

2. My brother is good ..... Italian cooking.
A: in
B: on
C: at
D: to
E: by

3. When Dave goes on holiday, he asks me to look ..... his houseplants.
A: for
B: in
C: into
D: up
E: after

4. The second policeman was killed ..... a knife.
A: by
B: with
C: in
D: on
E: within

5. We arrived ..... Victoria station at three.
A: on
B: in
C: into
D: at
E: by

6. They arrived ..... England on Friday.
A: on
B: in
C: by
D: into
E: for

7. He walked ..... the room from the kitchen.
A: on
B: onto
C: by
D: into
E: at

8. She was ..... the room.
A: in
B: on
C: at
D: by
E: into

9. I do not want to cook today. Let's go out ..... dinner.
A: in
B: into
C: for
D: on
E: onto

10. He drove out ..... the garage, closed the door, and turned left.
A: for
B: by
C: on
D: of
E: in

11. Please switch ..... the television if you are not watching it.
A: in
B: off
C: down
D: on
E: up

12. They jumped ..... the car and ran to the station.
A: into
B: onto
C: out from
D: out to
E: out of

13. Peter is not at home. He is ..... all day today.
A: outside
B: inside
C: before
D: out
E: except

14. He fell ..... his horse and broke his leg.
A: in
B: on
C: by
D: onto
E: off

15. They fell ..... love the first day they met.
A: on
B: to
C: with
D: in
E: by

16. I am going to write a book ..... Prague.
A: about
B: around
C: around about
D: for
E: to

17. Can I get a drink ..... here?
A: for
B: near
C: since
D: to
E: up to

18. What can I do ..... you?
A: to
B: in
C: for
D: on
E: before

19. She was surprised ..... where he lived.
A: on
B: by
C: in
D: at
E: to

20. When we watch television ..... the kids we always vote on what to watch.
A: by
B: in
C: on
D: before
E: with







Megoldások
1.A 2.C 3.E 4.B 5.D
6.B 7.D 8.A 9.C 10.D
11.B 12.E 13.D 14.E 15.D
16.A 17.B 18.C 19.D 20.E
Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok