Grammar test – Prepositions

középfok
Melyik elöljárószó illik a mondatba? Gyors nyelvtan teszt, a végén ellenőrizheted a tudásod.

1. How much did you pay ….. that car?
A: for
B: to
C: at
D: by
E: towards

2. My brother is good ….. Italian cooking.
A: in
B: on
C: at
D: to
E: by

3. When Dave goes on holiday, he asks me to look ….. his houseplants.
A: for
B: in
C: into
D: up
E: after

4. The second policeman was killed ….. a knife.
A: by
B: with
C: in
D: on
E: within

5. We arrived ….. Victoria station at three.
A: on
B: in
C: into
D: at
E: by

6. They arrived ….. England on Friday.
A: on
B: in
C: by
D: into
E: for

7. He walked ….. the room from the kitchen.
A: on
B: onto
C: by
D: into
E: at

8. She was ….. the room.
A: in
B: on
C: at
D: by
E: into

9. I do not want to cook today. Let’s go out ….. dinner.
A: in
B: into
C: for
D: on
E: onto

10. He drove out ….. the garage, closed the door, and turned left.
A: for
B: by
C: on
D: of
E: in

11. Please switch ….. the television if you are not watching it.
A: in
B: off
C: down
D: on
E: up

12. They jumped ….. the car and ran to the station.
A: into
B: onto
C: out from
D: out to
E: out of

13. Peter is not at home. He is ….. all day today.
A: outside
B: inside
C: before
D: out
E: except

14. He fell ….. his horse and broke his leg.
A: in
B: on
C: by
D: onto
E: off

15. They fell ….. love the first day they met.
A: on
B: to
C: with
D: in
E: by

16. I am going to write a book ….. Prague.
A: about
B: around
C: around about
D: for
E: to

17. Can I get a drink ….. here?
A: for
B: near
C: since
D: to
E: up to

18. What can I do ….. you?
A: to
B: in
C: for
D: on
E: before

19. She was surprised ….. where he lived.
A: on
B: by
C: in
D: at
E: to

20. When we watch television ….. the kids we always vote on what to watch.
A: by
B: in
C: on
D: before
E: with

Megoldások
1.A 2.C 3.E 4.B 5.D
6.B 7.D 8.A 9.C 10.D
11.B 12.E 13.D 14.E 15.D
16.A 17.B 18.C 19.D 20.E

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!