Grammar TEST – Prepositions

középfok
Choose the best preposition.

1. The library is open only ….. certain days.
A: on
B: in
C: at
D: by
E: then

2. Did you hear the rain ….. the night?
A: at
B: in
C: by
D: –
E: on

3. She is still a student ….. the moment.
A: in
B: on
C: by
D: at
E: to

4. We nearly missed the plane. We got to the airport just ….. time.
A: at
B: by
C: –
D: to
E: in

5. What is ….. TV this evening.
A: in
B: at
C: on
D: by
E: from

6. Come here ….. once.
A: in
B: on
C: at
D: by
E: to

7. We are pleased you are here ….. last.
A: in
B: on
C: at
D: –
E: from

8. We never have to work ….. night.
A: to
B: in
C: at
D:  on
E: –

9. We will be back ….. about an hour.
A: –
B: in
C: on
D: to
E: from

10. Why don’t you ever come to work ….. time.
A: in
B: on
C: at
D: by
E: –

11. There were only a few guests ….. the wedding.
A: on
B: at
C: in
D: by
E: –

12. We walked ….. south for a few more kilometers.
A: in
B: –
C: by
D: to
E: at

13. It was great to get ….. home again after that terrible journey.
A: in
B: on
C: at
D: –
E: from

14. I was going ….. shopping when I met him.
A: in
B: to
C: through
D: –
E: at

Nézd meg ezt is:  2008.12.02 - Sztárok eredeti foglalkozása

15. They have always lived ….. the tenth floor.
A: in
B: at
C: on
D: –
E: to

16. What time did you arrive ….. there?
A: to
B: –
C: in
D: at
E: by

17. There were a lot of climbers ….. the mountain.
A: on
B: in
C: –
D: through
E: over

18. How many flowers are there ….. the picture.
A: on
B: at
C: by
D: –
E: in

19. They spent a week skiing ….. the mountains.
A: on
B: by
C: at
D: –
E: in

20. She was standing there looking ….. the painting.
A: in
B: on
C: by
D: to
E: at

Megoldások
1.A 2.B 3.D 4.E 5.C
6.C 7.C 8.C 9.B 10.B
11.B 12.B 13.D 14.D 15.C
16.B 17.A 18.E 19.E 20.E

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!