Grammar test – Prepositions (places)

középfok
Helyhatározós elöljárószavakat kell a mondatokba beilleszteni. Teszteld a tudásod!

1. Someone stood ….. the door.
A: in
B: at
C: on
D: from
E: next

2. My father worked ….. home.
A: in
B: –
C: at
D: on
E: by

3. Peter sent me to buy some pills ….. the chemist’s.
A: at
B: with
C: on
D: by
E: next

4. What did you learn ….. school today.
A: in
B: on
C: from
D: at
E: around

5. There is an interesting picture ….. page seven.
A: on
B: in
C: at
D: under
E: up

6. There is nothing ….. my pocket.
A: on
B: under
C: from
D: by
E: in

7. Someone stopped ….. front of the house.
A: on
B: in
C: by
D: next
E: up

8. He lived ….. the third floor.
A: in
B: by
C: on
D: at
E: up to

9. Mount Everest is the highest mountain ….. the world.
A: on
B: at
C: up
D: by
E: in

10. There is a large back cloud ….. the sky.
A: on
B: at
C: upper
D: in
E: to

11. Do not go out ….. the rain.
A: in
B: on
C: by
D: to
E: for

12. They built a new factory ….. the west of England
A: from
B: in
C: on
D: at
E: about

13. I met my wife ….. a wedding.
A: in
B: on
C: at
D: by
E: about

14. We wanted to live and work ….. a farm.
A: in
B: at
C: next
D: to
E: on

Nézd meg ezt is:  100-year old finishes marathon

15. My husband slept ….. another woman’s bed.
A: on
B: at
C: from
D: in
E: to

16. We stopped ….. the traffic lights.
A: at
B: on
C: in
D: by
E: from

17. He is not in the office. He is ….. a business trip.
A: in
B: at
C: to
D: by
E: on

18. ‘What is ….. the photograph.’ ‘There are two red cars.’
A: to
B: on
C: at
D: in
E: from

19. My wife does not like city life. She wants to go to live ….. the country.
A: on
B: at
C: in
D: to
E: by

20. There is nothing interesting ….. TV tonight.
A: in
B: on
C: by
D: inside
E: up

Megoldások:
1.B 2.C 3.A 4.D 5.A
6.E 7.B 8.C 9.E 10.D
11.A 12.B 13.C 14.E 15.D
16.A 17.E 18.D 19.C 20.B

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kezdőlap
Leckekereső
Napi leckék
Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!