Grammar test – Prepositions (time)


Petya | 2010. 08. 20.
középfok

1. Nobody wanted to work ….. New Year’s Day.
A: on
B: in
C: at
D: through
E: by

2. I met her ….. the afternoon.
A: by
B: in
C: on
D: to
E: for

3. I did things differently ….. the New Year.
A: on
B: at
C: in
D: by
E: to

4. My dog used to be afraid ….. night.
A: on
B: in
C: to
D: at
E: for

5. You could not go shopping ….. working hours.
A: on
B: for
C: at
D: to
E: in

6. I had breakfast ….. seven o’clock.
A: in
B: at
C: on
D: to
E: under

7. I made a very good plan ….. once.
A: in
B: on
C: at
D: since
E: by

8. Many of Europe’s great cathedrals were built ….. the Middle Ages.
A: on
B: at
C: to
D: in
E: since

9. I wrote again ….. six weeks time.
A: on
B: for
C: at
D: to
E: in

10. I rang him ….. Friday.
A: in
B: to
C: since
D: for
E: on

11. I spent a lot of money ….. my holiday.
A: on
B: in
C: for
D: at
E: to

12. I paid the phone bill ….. March.
A: on
B: in
C: at
D: behind
E: since

13. I knew what I would do ….. Monday.
A: in
B: on
C: at
D: to
E: since

14. Peter and I arrived ….. the same time.
A: at
B: on
C: in
D: to
E: for

15. I learnt to drive ….. two weeks.
A: on
B: in
C: at
D: to
E: up

16. He was a fast runner. He could run 100 meters ….. 11 seconds.
A: on
B: to
C: in
D: for
E: up

17. We got married ….. 1990.
A: on
B: at
C: to
D: in
E: under

18. My brother is out of work ….. present.
A: in
B: on
C: for
D: since
E: at

19. I hoped the weather would be nice ….. the weekend.
A: on
B: in
C: to
D: since
E: at

20. He was 15 minutes late for the meeting. He did not come ….. time.
A: in
B: to
C: up
D: on
E: before

Megoldások:
1.A 2.B 3.C 4.D 5.E
6.B 7.C 8.D 9.E 10.E
11.A 12.B 13.B 14.A 15.B
16.C 17.D 18.E 19.E 20.D

Nehézségi szint:
középfok
Címkék:
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!