Gyakoroljunk prepozíciókat!

Gyakoroljunk prepozíciókat!

Facebook Tweet

Főnév + prepozíció szerkezet gyakorlása mindenkinek:)

Noun + preposition

1. This is a picture .................... my grandmother when she was young.

a) about
b) of
c) on


2. There is no connection .................... the two robberies.

a) between
b) with
c) to


3. We can expect an increase .................... petrol prices.

a) to
b) of
c) in


4. What are the disadvantages .................... buying a used car?

a) to
b) of
c) on

5. The competition was cancelled, but nobody knew the reason .................... this decision.

a) for
b) to
c) of

6. Did you know the answer .................... all the questions?

a) of
b) for
c) to

7. What could be the solution .................... Mary’s problem?

a) of
b) to
c) for

8. Before Christmas there is a high demand .................... digital cameras.

a) for
b) of
c) in

9. Katie was upset because she hadn’t received an invitation .................... the wedding.

a) for
b) to
c) at

10. The boys’ relationship .................... their classmates has deteriorated.

a) to
b) between
c) with

11. I don’t think we should hire Luke. His attitude .................... learning is negative.

a) of
b) to
c) at

12. The police never found out the cause .................... the fire.

a) of
b) for
c) about

13. This is embarrassing. I’ve lost the key .................... my hotel room.

a) for
b) to
c) on

14. The old lady’s reaction .................... the news was shocking.

a) at
b) for
c) to

15. This is my first time in London. I need a map .................... the underground.

a) of
b) to
c) about

answers: 1-b 2-a 3-c 4-b 5-a 6-c 7-b 8-a 9-b 10-c 11-b 12-a 13-b 14-c 15-a

Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Petya | 2010. Jun 25.

Grammar exercise: Prepositions

Fill in the right preposition (at, in, on, after, before, during, within, by, on)
Tovább
Fehér Sára | 2013. Dec 28.

Prepositions of place multiple choice test

... és amiből sosem elég: helyhatározó prepozíciók! 
Tovább
Petya | 2010. Aug 20.

Grammar test - Prepositions (time)

Időhatározós elöljárószavak használata nem is olyan egyszerű. Vagy mégis? Teszteld a tudásod!
Tovább