Gyakoroljunk prepozíciókat!

középfok

Főnév + prepozíció szerkezet gyakorlása mindenkinek:)

Noun + preposition

1. This is a picture ……………….. my grandmother when she was young.

a) about
b) of
c) on


2. There is no connection ……………….. the two robberies.

a) between
b) with
c) to


3. We can expect an increase ……………….. petrol prices.

a) to
b) of
c) in


4. What are the disadvantages ……………….. buying a used car?

a) to
b) of
c) on

5. The competition was cancelled, but nobody knew the reason ……………….. this decision.

a) for
b) to
c) of

6. Did you know the answer ……………….. all the questions?

a) of
b) for
c) to

7. What could be the solution ……………….. Mary’s problem?

a) of
b) to
c) for

8. Before Christmas there is a high demand ……………….. digital cameras.

a) for
b) of
c) in

9. Katie was upset because she hadn’t received an invitation ……………….. the wedding.

a) for
b) to
c) at

10. The boys’ relationship ……………….. their classmates has deteriorated.

a) to
b) between
c) with

11. I don’t think we should hire Luke. His attitude ……………….. learning is negative.

a) of
b) to
c) at

12. The police never found out the cause ……………….. the fire.

a) of
b) for
c) about

13. This is embarrassing. I’ve lost the key ……………….. my hotel room.

a) for
b) to
c) on

14. The old lady’s reaction ……………….. the news was shocking.

a) at
b) for
c) to

15. This is my first time in London. I need a map ……………….. the underground.

a) of
b) to
c) about

answers: 1-b 2-a 3-c 4-b 5-a 6-c 7-b 8-a 9-b 10-c 11-b 12-a 13-b 14-c 15-a

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Nézd meg ezt is:  Fokhagymás-zöldfűszeres bárány nyársak

Kapcsolódó anyagok

Kezdőlap
Leckekereső
Napi leckék
Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!