Amit sosem lehet eleget gyakorolni - helyhatározó elöljárószavak.

Prepositions of place multiple choice test

Facebook Tweet

... és amiből sosem elég: helyhatározó prepozíciók! 

Choose the right preposition of place to fill in the gaps.

1) The new teacher is standing …....... Mr. Steele and Mrs. Bloom.
a) among
b) between
c) below

2) He lives very …....... to the school so he doesn’t take the school bus.
a) nearby
b) next
c) close

3) I saw your glasses …....... that red shelf.
a) in
b) above
c) on

4) The girl was hiding …....... the door.
a) under
b) beneath
c) behind

5) He stayed …....... home today because he felt sick in the morning.
a) at
b) on
c) in

6) That homeless man sleeps …....... the bridge.
a) over
b) under
c) next

7) The park is …....... my workplace so I spend my lunch breaks there.
a) nearby
b) next to
c) close by

8) His cat always sleeps …........ that armchair.
a) in
b) at
c) over

9) You can buy stamps …........ the post office.
a) in
b) at
c) inside

10) I can’t see him because that fat lady is standing …....... him.
a) in front of
b) before
c) over


Answers: 1) b, 2) c, 3) c, 4) c, 5) a, 6) b, 7) b, 8) a, 9) b, 10) a

Nehézségi szint:
alapfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Szalai Nóri | 2012. Dec 28.

Feleletválasztós nyelvtani teszt - IDŐHATÁROZÓ PREPOZÍCIÓK

Ezzel a “nyomkodós” feladattal az időhatározó prepozíciókat tudod gyakorolni.
Tovább
Szalai Nóri | 2012. Dec 27.

Feleletválasztós nyelvtani teszt - PREPOZÍCIÓK

Ezzel a “nyomkodós” feladattal a prepozíciókat tudod gyakorolni.
Tovább
Petya | 2010. Jul 15.

Grammar QUIZ: Prepositions III.

Choose the best preposition.
Tovább
Szalai Nóri | 2014. Aug 03.

Prepositions of time - Időhatározó prepozíciók

Ebből az összeállításból megtanulhatod hogyan kell helyesen használni az angol nyelvben az időhatározó prepozíciókat (AT, IN, ON).
Tovább
Petya | 2010. Sep 09.

Teszt - Prepozíciók

Melyik szó való a pontok helyére? Töltsd ki a tesztet és ellenőrizd a tudásod!
Tovább