Prepozíciók - gyakorlás

Prepozíciók - gyakorlás

Facebook Tweet

Verbs + OF, FROM, FOR, ON - gyakoroljunk! 

Prepositions practice test

1. Mick congratulated me ……………….. passing my driving test.

a) of
b) from
c) for
d) on

2. Mary didn’t know that her neighbour was accused ……………….. robbery.

a) of
b) from
c) for
d) on

3. I’ll never forgive you ……………….. what you did to Mom!

a) of
b) from
c) for
d) on

4. The exam consists ……………….. 4 parts.

a) of
b) from
c) for
d) on

5. The gang tried to blame the assault ……………….. the homeless living in the park.

a) of
b) from
c) for
d) on

6. I’m truly sorry. I need to apologise to John ……………….. my behaviour.

a) of
b) from
c) for
d) on

7. It’s possible that Napoleon died ……………….. poisoning.

a) of
b) from
c) for
d) on

8. I hate working with people you can’t rely ……………….. .

a) of
b) from
c) for
d) on
 

9. Armies are supposed to protect the country ……………….. enemies.

a) of
b) from
c) for
d) on

10. You must eat some fruit! You can’t live ……………….. noodles and curry.

a) of
b) from
c) for
d) on

11. Some politicians are suspected ……………….. being blackmailed.

a) of
b) from
c) for
d) on

12. These days more and more people suffer ……………….. diabetes.

a) of
b) from
c) for
d) on

13. We realised that nobody had paid ……………….. the meal after leaving the restaurant.

a) of
b) from
c) for
d) on

14. I cannot thank you enough ……………….. being so generous.

a) of
b) from
c) for
d) on

15. You can’t depend ……………….. benefits all your life. You must find work soon!

a) of
b) from
c) for
d) on

a
nswers: 1-d 2-a 3-c 4-a 5-d 6-c 7-a 8-d 9-b 10-d 11-a 12-b 13-c 14-c 15-d

Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Fehér Sára | 2013. Aug 29.

Gyakoroljuk a prepozíciókat - szövegkiegészítős teszt

Lyukas szöveg kiegészítéses teszt mindenféle elöljárószóval.
Tovább
Szalai Nóri | 2014. Aug 03.

Prepositions of time - Időhatározó prepozíciók

Ebből az összeállításból megtanulhatod hogyan kell helyesen használni az angol nyelvben az időhatározó prepozíciókat (AT, IN, ON).
Tovább