Prepozíciók – gyakorlás

középfok

Verbs + OF, FROM, FOR, ON - gyakoroljunk! 

Prepositions practice test

1. Mick congratulated me ……………….. passing my driving test.

a) of
b) from
c) for
d) on

2. Mary didn’t know that her neighbour was accused ……………….. robbery.

a) of
b) from
c) for
d) on

3. I’ll never forgive you ……………….. what you did to Mom!

a) of
b) from
c) for
d) on

4. The exam consists ……………….. 4 parts.

a) of
b) from
c) for
d) on

5. The gang tried to blame the assault ……………….. the homeless living in the park.

a) of
b) from
c) for
d) on

6. I’m truly sorry. I need to apologise to John ……………….. my behaviour.

a) of
b) from
c) for
d) on

7. It’s possible that Napoleon died ……………….. poisoning.

a) of
b) from
c) for
d) on

8. I hate working with people you can’t rely ……………….. .

a) of
b) from
c) for
d) on
 

9. Armies are supposed to protect the country ……………….. enemies.

a) of
b) from
c) for
d) on

10. You must eat some fruit! You can’t live ……………….. noodles and curry.

a) of
b) from
c) for
d) on

11. Some politicians are suspected ……………….. being blackmailed.

a) of
b) from
c) for
d) on

12. These days more and more people suffer ……………….. diabetes.

a) of
b) from
c) for
d) on

13. We realised that nobody had paid ……………….. the meal after leaving the restaurant.

a) of
b) from
c) for
d) on

14. I cannot thank you enough ……………….. being so generous.

a) of
b) from
c) for
d) on

15. You can’t depend ……………….. benefits all your life. You must find work soon!

a) of
b) from
c) for
d) on

Nézd meg ezt is:  Főnevek többesszáma

a

nswers: 1-d 2-a 3-c 4-a 5-d 6-c 7-a 8-d 9-b 10-d 11-a 12-b 13-c 14-c 15-d

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kapcsolódó anyagok

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!