Teszt - Prepozíciók

Teszt - Prepozíciók

Facebook Tweet
Melyik szó való a pontok helyére? Töltsd ki a tesztet és ellenőrizd a tudásod!

1. We are open ..... Monday to Friday.
A: from
B: in
C: since
D: till
E: up

2. I went to bed early but I was not tired. I read a book ..... 3 a.m.
A: to
B: until
C: by
D: at
E: in

3. John has been in hospital ..... three days.
A: at
B: since
C: for
D: to
E: on

4. Are you busy ..... the moment?
A: on
B: in
C: to
D: at
E: before

5. Everybody was very nervous the day ..... the examination.
A: to
B: on
C: in
D: untill
E: before

6. Do not forget to close the windows ..... you go out.
A: before
B: after
C: on
D: in
E: to

7. He was so tired that he fell asleep ..... the film.
A: by
B: during
C: on
D: since
E: for

8. We were so angry that we did not speak ..... lunchtime.
A: in
B: on
C: during
D: for
E: to

9. Where is Sally? She should be here ..... now.
A: on
B: in
C: to
D: by
E: since

10. I'll be working ..... 11.30.
A: in
B: on
C: since
D: for
E: until

11. We often have a short holiday ..... Christmas.
A: at
B: in
C: on
D: by
E: about

12. There were many wars ruining much of Europe ..... the Middle Ages.
A: on
B: at
C: in

D: since
E: for

13. He learned to drive ..... eight weeks.
A: on
B: until
C: to
D: at
E: in

14. We always go on a short holiday ..... the beginning of January.
A: at
B: on
C: to
D: in
E: since

15. We had a lot of problems with our car. ..... the end we sold it and bought another.
A: On
B: At
C: By
D: Till
E: In

16. The train was late this morning but it is usually ..... time.
A: on
B: in
C: at
D: for
E: since

17. I like to get up ..... time to have breakfast before going to work.
A: on
B: in
C: at
D: till
E: by

18. I nearly forgot that it was my wife's birthday. Fortunately I remembered ..... time.
A: on
B: by
C: at
D: until
E: in

19. I normally get paid ..... the end of the month.
A: in
B: on
C: for
D: at
E: since

20. We waited ages for a taxi. We gave up ..... the end and went home on foot.
A: on
B: at
C: in
D: for
E: until


Megoldások
1.A 2.B 3.C 4.D 5.E
6.A 7.B 8.C 9.D 10.E
11.A 12.C 13.E 14.A 15.E
16.A 17.B 18.E 19.D 20.C

Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok