Teszt – Prepozíciók

középfok
Melyik szó való a pontok helyére? Töltsd ki a tesztet és ellenőrizd a tudásod!

1. We are open ….. Monday to Friday.
A: from
B: in
C: since
D: till
E: up

2. I went to bed early but I was not tired. I read a book ….. 3 a.m.
A: to
B: until
C: by
D: at
E: in

3. John has been in hospital ….. three days.
A: at
B: since
C: for
D: to
E: on

4. Are you busy ….. the moment?
A: on
B: in
C: to
D: at
E: before

5. Everybody was very nervous the day ….. the examination.
A: to
B: on
C: in
D: untill
E: before

6. Do not forget to close the windows ….. you go out.
A: before
B: after
C: on
D: in
E: to

7. He was so tired that he fell asleep ….. the film.
A: by
B: during
C: on
D: since
E: for

8. We were so angry that we did not speak ….. lunchtime.
A: in
B: on
C: during
D: for
E: to

9. Where is Sally? She should be here ….. now.
A: on
B: in
C: to
D: by
E: since

10. I’ll be working ….. 11.30.
A: in
B: on
C: since
D: for
E: until

11. We often have a short holiday ….. Christmas.
A: at
B: in
C: on
D: by
E: about

12. There were many wars ruining much of Europe ….. the Middle Ages.
A: on
B: at
C: in

D: since
E: for

13. He learned to drive ….. eight weeks.
A: on
B: until
C: to
D: at
E: in

Nézd meg ezt is:  Grammar exercise: Future tense

14. We always go on a short holiday ….. the beginning of January.
A: at
B: on
C: to
D: in
E: since

15. We had a lot of problems with our car. ….. the end we sold it and bought another.
A: On
B: At
C: By
D: Till
E: In

16. The train was late this morning but it is usually ….. time.
A: on
B: in
C: at
D: for
E: since

17. I like to get up ….. time to have breakfast before going to work.
A: on
B: in
C: at
D: till
E: by

18. I nearly forgot that it was my wife’s birthday. Fortunately I remembered ….. time.
A: on
B: by
C: at
D: until
E: in

19. I normally get paid ….. the end of the month.
A: in
B: on
C: for
D: at
E: since

20. We waited ages for a taxi. We gave up ….. the end and went home on foot.
A: on
B: at
C: in
D: for
E: until

Megoldások
1.A 2.B 3.C 4.D 5.E
6.A 7.B 8.C 9.D 10.E
11.A 12.C 13.E 14.A 15.E
16.A 17.B 18.E 19.D 20.C

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!