Beer Muffins - Sörös-húsos muffinok

Beer and biltong muffins

Facebook Tweet

Jöjjön egy nyári, sörös recept: húsos muffinok. Természetesen angolul.  

Beer and biltong muffins

makes:12-18
preparation time: 20 minutes
baking time: 20 minutes
oven temperature: 180ºC-       50g cold butter

-       410g self-raising flour

-       250ml grated mature Cheddar cheese

-       25ml sugar

-       100ml ground biltong

-       550ml beer

-       60ml melted butter

1. Rub the cold butter into the flour. Reserve 50ml cheese then add the remaining cheese, the sugar and the biltong to the flour mixture. Stir in the beer until just mixed.
2. Line cupcake or muffin trays with lining papers and grease them. Spoon muffin mixture into each one. Spoon melted butter on top of each one and top with the reserved cheese. Bake in a preheated oven for 20 minutes or until golden and well risen.

3. Enjoy while still warm, spread with butter or on their own.

Vocabulary

biltong

napon szárított hússzelet

self-raising flour

sütőporos liszt

ground

őrölt

to rub

morzsolni

to line

kibélelni

to grease

kizsírozni

reserved

félretett

Nehézségi szint:
alapfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Szalai Nóri | 2015. Apr 24.

Cheesy penne puff - RECEPT

Íme egy gyors, olaszos tésztafelfújt ebédre vagy vacsorára. 
Tovább
Szalai Nóri | 2016. Feb 12.

Bacon and cheesy soda bread wedges - RECEPT

Egy igazán ízletes és tartalmas hétvégi reggeli. 
Tovább
Szalai Nóri | 2016. Mar 23.

Hot Cross Buns - hagyományos angol húsvéti recept

Olvasd el a hagyományos húsvéti sütemény, a Hot Cross Bun történetét és receptjét, majd nézd meg a videón, hogy hogyan kell elkészíteni ezt a kalácshoz hasonló ételt.
Tovább
Szalai Nóri | 2016. Mar 22.

Pofonegyszerű csoki mousse - RECEPT ANGOLUL

Csoki mousse egyszerűen, ha valami gyors édességre vágynál :)  
Tovább