Easter Passion Cake - Különleges húsvéti torta

Easter Passion Cake - Húsvéti torta

Facebook Tweet

Szakíts a hagyományos sütikkel és próbáld ki ezt az ünnepi édességet idén húsvétkor! 

Serves: 15
Calories: 410
Fat: 31g

You will need:

  • 300g golden caster sugar 3 medium eggs
  • 300ml sunflower oil
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 300g self-raising floursieved
  • 2 teaspoons ground cinnamon
  • 60g desiccated coconut
  • 150g carrot, peeled and grated
  • 225g can pineapple in juice, drained and crushed in a blender

FILLING AND DECORATION:

  • 500g tub mascarpone cheese
  • 1 tablespoon vanilla extract
  • 60g caster sugar
  • 8 tablespoons lemon curd
  • good handful of mini sugared eggs
  • 2x20cm round cake tins, lined with baking parchment

1) Set the oven to Gas Mark 5 or 190 C. Put the sugar, eggs, sunflower oil and vanilla into a bowl and whisk with an electric mixer for a few minutes, until pale and well combined.
2) Sieve in the flour and cinnamon.  Add the coconut, carrot and pineapple. Gently fold everything together. Divide mixture between the tins. Bake for 30 minutes, until well-risen, golden and shrinking away from the sides of the tin. Turn out on to a wire rack to cool.
3) To make the filling: Put the mascarpone, vanilla and sugar in a bowl and mix together until smooth.
4) Slice each cake in half, horizontally. Put the base of 1 cake on to a cake stand or serving plate, spread with 4 tablespoons lemon curd. Top with another cake and spread with half the flavoured mascarpone. Repeat with the other 2 layers of cake and arrange the sugared eggs on top.

Tip from the kitchen: The sugared Easter eggs tend to soften and the colours run, so pop them on the cake just before serving.

caster sugar - extrafinom (por)cukor
extract - kivonat
self-raising flour - élesztős liszt
to sieve - szitálni, szűrni
ground - őrölt
to desiccate - szárítani, aszalni
to grate - reszelni
to drain - (meg)szárítani, lecsepegtetni
blender - turmixgép
lemon curd - citromkrém
sugared - cukrozott
to line - kibélelni
baking parchment - sütőpapír
to whisk - felverni (habot)
pale - halvány (szinű)
to combine - összekeverni/keveredni
to divide - (szét/ketté)osztani
well-risen - jól megkelt
to shrink away - visszahúzódni
smooth - sima, lágy
flavoured - ízesített
to tend to  - hajlamos valamire
to soften - (meg)puhulni

Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Szalai Nóri | 2014. Jan 03.

Big Apple Pancake - Óriás almás palacsinta (sütőben)

Próbáld ki te is ezt a nagyon finom sütőben készülő almás palacsintát!
Tovább
Szalai Nóri | 2012. Jul 26.

Corn Cake recipe

A 2012 augusztusi számunkban számot további kukoricás receptet olvashatsz.
Tovább
Szalai Nóri | 2012. Oct 30.

Creamy Pumkin Soup and Carrot and Orange Cupcake

Ha lemaradtál a 2012.10.27-i első 5 Perc Angol ENGLISH WEEKEND-ről, akkor most itt te is megnézheted azokat a recepteket, amelyeket a résztvevőkkel közösen megfőztünk :) A recepteket pdf formátumban le is töltheted!
Tovább
Petya | 2012. Mar 26.

Pancake Day

Ebben a rövid videóban megnézheted mi is történik a "Palacsinta -napon".
Tovább
Szalai Nóri | 2017. Sep 02.

Philadelphia New York Cheesecake

Nézd meg hogyan készül a klasszikus New York cheesecake, amely legfőbb alapanyaga a Philadelphia sajtkrém.
Tovább