Luxuries from leftovers: Salmon Paté

Luxuries from leftovers: Smoked salmon paté

Facebook Tweet

Ne dobd ki az ünnepekből megmaradt ételeket - kreálj belőle valami különleges finomságot!  További hasonló recepteket a 2018-as januári lapszámban találtok!  

serves:4
calories: 210
fat: 17g
carbohydrates: 2g
suitable for freezing: YES

·        150g cream cheese

·        2tsp creamed horseradish

·        175g smoked salmon trimmings

·        2tbsp lumpfish roe

·        1tbsp dill, chopped

·        4tbsp soured cream

to serve:

·        artisan crispbreads

·        caper berries

·        radishes, halved

·        carrots, celery and cucumber, cut into sticks

1.      Put the cream cheese, horseradish, smoked salmon, lumpfish roe, dill and soured cream in a food processor. Season generously. Blend until smoothly combined. Spoon into ramekins and chill until ready to serve.

2.      Serve with artisan crispbreads, caper berries, radishes, carrots, celery and cucumber sticks.

Vocabulary

horseradish

torma

salmon

lazac

lumpfish

tengeri nyúlhal

roe

ikra

dill

kapor

caper berry

kapribogyó

radish

retek

to season

fűszerezni

generally

bőségesen

ramekin

egyszemélyes forma, ramekin

Nehézségi szint:
alapfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!