Rebarbarás morzsasüti - recept angolul :)

Rebarbarás morzsasüti - recept angolul

Facebook Tweet

Itt a rebarbara szezon - csináljunk egy finom édességet ezzel a különleges, gyümölcsnek látszó zöldséggel :) 

Rhubarb Crumble

 

Serves: 3-4
Calories: 610
Fat: 26g
Saturated fat: 16g
Suitable for freezing: no

-         400-500g rhubarb cut into pieces

-         125g caster sugar

-         175g plain flour

-         125g butter

-         100g demerara sugar

-         Custard, to serve

1. Set the oven to 180ºC or Gas Mark 4.

2. Put the rhubarb into a dish and sprinkle over 3tbsp water and the sugar. Stir together until well mixed.

3. Tip the flour into a bowl and add the butter and demerara sugar, then rub the butter into the flour until the mixture starts to bind together and work it some more until it begins to clump together. Then sprinkle it on top of the rhubarb.

4. Bake for 30-40 minutes, or until the topping is a light golden colour and the filling is bubbling. Serve with custard.  

Vocabulary

to tip

önteni

to rub

morzsolni

to bind together

összeállni

to clump together

összecsomósodni

to bubble

bugyborékolni

Nehézségi szint:
alapfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
5Perc Angol | 2014. Oct 23.

Apple and Blackberry Crumble - Recept

Egy finom és gyors, morzsás édesség. 
Tovább
Szalai Nóri | 2019. Dec 03.

How to Make an Apple Crumble - Hogyan készül az almás morzsasüti?

Íme egy igazi brit klasszikus - az almás morzsasüti receptje! Videóval:)
Tovább
5Perc Angol | 2015. Aug 12.

Peach Coconut Crumble

Mit szólnátok egy finom barackos-kókuszos édességhez? Íme, természetesen angolul! 
Tovább
5Perc Angol | 2014. Nov 07.

Roasted Ratatouille Crumble - Recept

Egy finom zöldséges egytálétel vagy köret. Próbáld ki te is!  
Tovább