Upside-Down Lemon and Cranberry Cheesecake
Upside-Down Lemon and Cranberry Cheesecake

Upside-Down Lemon and Cranberry Cheesecake

Jöjjön most egy kis ízelítő a 2017.októberi szám receptrovatából! Még több hasonló különleges receptért lapozd fel a magazint! 

serves:12
calories: 439
carbs: 37g
fat: 30g
saturated fat: 17g
suitable for freezing: YES

For the biscuit layer:

-         175g digestive biscuits

-         90g olive oil spread

For the fruity layer:

-         150g cranberries

-         100g golden caster sugar

-         100g raspberries

-         6 tbsp blackcurrant curd

For the cheesecake:

-         finely grated zest and juice of 2 lemons

-         500g tub mascarpone

-         300g can condensed milk

-         1 tbsp vanilla extract

-         12g sachet powdered gelatine

-         ediblegold stars, to decorate

-         18 cm round spring -clip tin, greased and lined

1.      Crush biscuits in a plastic bag with a rolling pin. Melt the spread, tip in the biscuits to combine and press into the prepared tin. Chill.

2.      Put the cranberries in a pan with sugar and 2tbsp water.  Heat very gently, to dissolve the sugar, then increase the heat and cook for 5 mins, until the cranberries pop. Tip into a bowl, add the raspberries and 4tbsp blackcurrant curd. Cool, then spoon two thirds of the mixture on the biscuit.

3.      Combine the lemon zest, mascarpone, condensed milk and vanilla with an electric mixer until smooth.

4.      Pour the lemon juice in another bowl, add the gelatine and microwave for 30 secs. Stir to dissolve.

5.      Spoon 2tbsp of the mascarpone mixture into the gelatine and beat together. Repeat this 3 times, then stir into the large bowl of mascarpone. Tip this on top of the fruit and smooth over. Pop in the freezer to firm up overnight. Transfer to the fridge for several hours.

6.      Upturn the cheesecake on to a cake stand. Top with the reserved fruits and curd and sprinkle on the stars.

Vocabulary

cranberry

vörös áfonya

raspberry

málna

blackcurrant

fekete ribiszke

curd

túró(krém)

grated

reszelt

zest

héj

condensed milk

sűrített tej

edible

ehető

rolling pin

nyújtófa

to dissolve

feloldani

smooth

sima

Nehézségi szint:

alapfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Hozzászólások
comments powered by Disqus
A címlapról
2017 decemberi szám
Szalai Nóri | 2017. Nov 26.

MEGJELENT A MAGAZIN 2017 DECEMBERI SZÁMA!

Már kapható a nyomtatott 5 Perc Angol Magazin 2017 decemberi száma! Keresd az újságárusoknál, hiper-...
Mindenféle
Szalai Nóri | 2017. Nov 04.

5 PERC ANGOL karneváli workshop Szicíliában Nórival

A nagy sikerű őszi, nyaralással és körutazással egybekötött szicíliai angoltanfolyam után most itt a karneváli...
News Of The World
Dezsényi I. - Salánki Á. | 2017. Oct 26.

Étkezés Erzsébet királynő módra - Első kézből a királyi főszakácstól

Vajon mit eszik minden angolok királynője és Fülöp herceg? Azt, amit más földi halandó, vagy...
Kérdés küldése