Ki hogy néz ki?! - Gyakoroljuk a külső tulajdonságokat!

Nézzünk meg egy-két külső megjelenésünkkel kapcsolatos melléknevet egy rövid feladat formájában! 

Kösd össze a mellékneveket a szinonimáikkal! 

a) adorable
b) bleak
c) curvy
d) drab
e) elegant
f) flabby
g) gorgeous
h) handsome
i) quaint
j) strange


1) shapely
2) unfit
3) refined
4) cute
5) barren
6) stunning
7) good-looking
8) archaic
9) bizarre
10) dull

Answers: 1) c, 2) f, 3) e, 4) a, 5) b, 6) g, 7) h, 8) I, 9) j, 10) d

Most pedig válaszd ki a megfelelő melléknevet a mondatba! 

1) Isn’t she simply ………. with that new hairstyle. She turns heads wherever she goes.
a) cute
b) gorgeous
c) refined

2) I don’t think all women look good when they are thin. My sister is quite ………. and she still has loads of admirers.
a) flabby
b) curvy
c) shapeless

3) I wouldn’t go near that ………. old house even if you paid me to do it.
a) strange
b) cute
c) stunning

4) She is madly in love with her new boyfriend and says that he is as ………. as he is smart.
a) odd
b) shapely
c) handsome

5) You really must work out more. You are getting ………. .
a) flabby
b) bleak
c) drab

6) She could be very attractive if she didn’t wear such ………. clothes all the time.
a) drab
b) refined
c) barren

7) If you come, there’s this ………. little café that I want to show you. It’s wonderfully old-fashioned.
a) shapely
b) good-looking
c) quaint

8) My mother loves to look ………. at all times, so she wears her pearls and makeup even when she’s taking the garbage down.
a) elegant
b) adorable
c) curvy

9) I was really looking forward to camping on that deserted island but it wasn’t what we expected. It was .......... and depressing .
a) bleak
b) unfit
c) stunning

10) I got a puppy for my birthday and it's absolutely ………. .
a) quaint
b) dull
c) adorable

Answers: 1) b, 2) b, 3) a, 4) c, 5) a, 6) a, 7) c, 8) a, 9) a, 10) c

adorable, cute – imádnivaló, aranyos, cuki
bleak, barren – kietlen, zord, kopár, sivár
curvy, shapely - formás
drab, dull – egyhangú, kopott, unalmas
elegant, refined – elegáns, kifinomult
flabby, unfit – petyhüdt,  edzetlen
gorgeous, stunning – gyönyörű, káprázatos
handsome, good-looking - jóképű
quaint, archaic – régies, ódon
strange, bizarre – különös, furcsa

Nehézségi szint:

alapfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Hozzászólások
comments powered by Disqus
A címlapról
Mindenféle
Szalai Nóri | 2017. Aug 14.

1 hetes angol tábor Nórival Szicíliában

Ki szeretne velem kora ősszel, amikor még meleg van és strandolni is lehet a szicíliai...
Tananyagok
Szalai Nóri | 2017. Aug 12.

Phrasal Verbs - TRAVEL

Ebből az összeállításból néhány fontos - és természetesen sokat használt - utazással kapcsolatos phrasal verb-öt,...
Receptek
Szalai Nóri | 2017. Aug 12.

Banana and Toffee Ice Cream

Banános-karamellás fagyi házilag - ebben a nagy melegben mindenkinek jólesik.
Mindenféle
Szalai Nóri | 2017. Aug 08.

LEVÉLÍRÁS ÉS FOGALMAZÁS A NYELVVIZSGÁKON WORKSHOP

Az igeidők workshop nagy sikere után szeptemberben elsőként egy levél- és fogalmazás írás workshoppal kezdünk,...
2017 augusztusi szám
Szalai Nóri | 2017. Aug 06.

MEGJELENT A MAGAZIN AUGUSZTUSI SZÁMA

Már kapható a nyomtatott 5 Perc Angol Magazin 2017, augusztusi száma. Keresd az újságárusoknál, hiper-...
Levélírás - Baráti, kötetlen hangvételű levél
Szalai Nóri | 2017. Jul 17.

Levél sablon - Levélírás - Hogyan írjunk baráti levelet

Hogyan írjunk levelet angolul? Ez egy fontos kérdés. Nemcsak azért, mert a hétköznapi életben nagyon...
Kérdés küldése