Rólunk

Az ingyenes angol napi leckéket, az 5 Perc Angol-t 2003-ban keltettük életre, azzal a céllal, hogy napi, ingyenes, és nem utolsósorban rövid és szórakoztató „mini leckékkel” segítsük a nyelvtanulókat és a nyelvgyakorlókat.

Rólunk röviden

Először heti három alkalommal, majd 2003-tól a nagy népszerűségre való tekintettel heti 5 alkalommal küldünk tanulnivalót az immár közel 150.000 lelkes napi olvasónak.

2005-ben a napi leckék mellett megjelent weboldalunk is, ahol az összes eddigi hírlevél archívuma mellett számos egyéb – szintén ingyenesen elérhető – leckét, olvasmányt, hanganyagot és videót találnak a látogatók.

Szintén 2005-ben jelent meg első könyvünk, az Igeidők is, amely az angol nyelv által használt igeidőket veszi sorra közérthetően fogalmazva, számos példamondattal és illusztrációval. A könyvről bővebb információt itt találsz:

Szalai Nóra: Igeidők I.

2007-ben jelent meg második könyvünk, a Kezdőknek és Újrakezdőknek, amely 16 társalgási témán alapuló leckén keresztül vezeti el a tanulót teljesen kezdő szintről az alapfokú nyelvvizsgáig. A könyvhöz egy ingyenes munkafüzet és szintén ingyenes dupla CD is tartozik. A kiadvány nagy előnye, hogy önállóan, tanári segítség nélkül is használható. A könyvről bővebb információt itt találsz:

Szalai Nóra: Kezdőknek és Újrakezdőknek

Mindkét könyvünk rekord idő alatt bestseller lett, jelenleg több mint 50.000 eladott példánnyal büszkélkedhetünk!

Mindkét könyv megvásárolható szerkesztőségünkben, illetve megrendelhető webshopunkon keresztül. 

2009-ben jelentkeztünk ismét egy újabb kiadvánnyal, az 5 Perc Angol Magazinnal, amely egy nyomtatott, havi nyelvoktató-bulvár magazin. Minden cikkünkhöz szószedet, hanganyagok, sokszor feladatok és videók is tartoznak. Így tesszük még könnyedebbé és szórakoztatóbbá a nyelvtanulást. Az újság második felében nyelvtani anyagok, üzleti angollal kapcsolatos leckék, írásbeli nyelvvizsgára felkészítő feladatsorok, kidolgozott nyelvvizsga tételek, sőt még gyermekeknek szóló angol nyelvleckék is vannak.

Napi nyelvleckék

A napi ingyenes nyelvleckékre bárki feliratkozhat, ez semmilyen kötöttséggel nem jár. A feliratkozást weboldalunk jobb felső sarkában teheted meg. A napi leckéket nem szint szerint soroljuk be, így mindenki – aki feliratkozik – ugyanazt a leckét kapja. A tanulnivalók heti témák köré csoportosulnak, így vagy egy adott szóbeli témakörrel, vagy egy nyelvtani ponttal, vagy egy készséggel (pl. hallás utáni értés) foglalkozunk. A leckéket minden szintnek ajánljuk, hiszen ha mást nem is, de legalább a szavakat mindenki meg tudja tanulni. A heti tanulnivalók összeállításánál figyelünk arra, hogy mindemellett a leckék változatosak legyenek tudásszintben is.

Ha még nem tetted, csatlakozz Te is hozzánk, és tanulj velünk szórakozva minden nap!

Weboldal

www.5percangol.hu weboldalon minden angol nyelvet tanuló, illetve gyakorolni és szinten tartani vágyó talál hasznos és érdekes tartalmat, amelyek (beleértve a letölthető hanganyagokat is) mind ingyenesen érhetők el. A tartalomból:

  • Nyelvtan: témakörök kifejtve
  • Szókincs: szóbeli témakörök kifejtve olvasmányos, videós és audiós formában
  • Nyelvvizsga: gyakorló feladatok és kidolgozott szóbeli tételek nyelvvizsgákra
  • Business English: üzleti angol tananyagok
  • Kezdőknek: tananyagok, hanganyagok és feladatok kezdőknek
  • Gyerekeknek: gyerekdalok, mesék, feladatok, színezők angolul tanuló gyerekeknek
  • Hírlevélarchívum: A 2003 óra kiküldött napi rövid nyelvleckék archívuma
  • Videók: Filmrészletek, sorozat részletek, vidám jelenetek és zenés videók felirattal (zenék karaoke változatban is) és feladatokkal, angol-magyar szószedettel
  • Hanganyagok: Ingyenesen letölthető hanganyagok minden tudásszinten (szöveggel, feladatokkal)

Magazin

Az egyre növekvő igényekre alapozva 2009 októberében elindítottuk az 5 Perc Angol Magazin nyomtatott változatát, egy bulvár-nyelvoktató havilap formájában. A magazin már a kezdetektől nagy sikernek örvend, közel 10.000 példányos eladást produkálva havonta. Magazinunk létrehozásakor célunk az volt, hogy egy olyan újságot alkossunk, amely egy bulvár-életmód magazinnak „álcázott” nyelvoktató lap, így az olvasók olyan egyébként érdekes, hasznos és szórakozatható cikkeken keresztül tanulhatják és gyakorolhatják az angol nyelvet, amelyeket egyébként is valószínűleg elolvasnának egy magyar nyelvű újságban. Így egyszerre tudnak kikapcsolódni és észrevétlenül tanulni is. A magazin a következő témákban kínál cikkeket (különböző tudásszinteken): havi aktualitás, érdekes hírek a nagyvilágból, ételek és receptek, utazás, lenyűgöző állatvilág, egészség és fitnesz, divat és szépség, celeb hírek, sport, tudomány és technika, zene, könyvek, filmek. Az újság második fele érettségizőknek, nyelvvizsgázóknak, üzleti nyelvet tanulóknak és gyerekeknek kínál tananyagokat, felkészítő feladatsorokat és kidolgozott érettségi tételeket. Kiadványunkkal gondoltunk a kezdőkre is, így számos könnyű tananyag és képes szótár is van a magazinban. A kiadvány cikkeinek nagy részéhez hanganyag is tartozik, amelyet egy brit rádióállomáson veszünk fel havonta anyanyelvi előadók közreműködésével (havonta kb. 90 perces audió/nagyjából 18-24 különálló audió). A hanganyagokat az olvasók ingyenesen érhetik él és tölthetik le weboldalunkról, így a magazin cikkeit akár MP3 lejátszón vagy mobiltelefonon is tudják hallgatni úton-útfélen.

Az újság ára: 995 Ft

Az újság megvásárolható: Az Inmedio és Relay újságárusoknál továbbá Auchan, Tesco, Spar, Interspar, Match, Kaiser’s, Real, Coop, CBA üzletekben!

Az újság előfizethető az 5 Perc Angol webáruházban
Negyedéves előfizetés ára: 2.985 Ft (995 Ft/példány), félévre 5.970 Ft (995 Ft/példány), egy évre 11.940 Ft
(995 Ft/példány)

Ha bármi további kérdésed vagy kérésed lenne bármelyik szolgáltatatásunkkal kapcsolatban keress minket bátran az alábbi elérhetőségeken:

Telefonon:
+36/70-452-0474

e-mailben vásárlással és előfizetéssel kapcsolatos kérdésekkel:
magazin@5percangol.hu

Rólunk írták:

A BBC-t is maga mögé utasította az 5perc Angol
Újabb magyar siker az oktatásban
5 Perc Angol: sikerélményt ad

Az 5 Perc Angol a világ legjobb angolnyelv-oktató portálja
Az angol lett az új orosz – interjú Szalai Nórával, az 5Perc Angol alapítójával
RTL KLUB – Szalai Nóra sikertörténete
Nőklapja Café: Az Év Példaképe: Szalai Nóra nyerte a közönségdíjat
Példakép Alapítvány
NOL.hu: Angolul leckéztetjük a világot
EDULINE.hu: Mennyire tudtok angolul? Három ingyenes, online szintfelmérő teszt
MNO.hu: Úttörő módszerek a nyelvoktatásban
FIX TV | Édes2es – Szalai Nóra | 2013.04.11.
RIDIKÜL MAGAZIN
WIKIPEDIA

Rólunk 3

Iratkozz fel ingyenes napi leckéinkre!

Ingyenes angol nyelvtanulás mindennap!

Lecke kereső5perc Angol Magazin

2021 februári szám

Már kapható a nyomtatott 5 Perc Angol Magazin 2021 februári száma!

2021 februári szám
Rólunk 4

Ára: 845FtRENDELD MEG MOSTKérdésed van?

Információra vagy segítségre van szükséged?Írj nekünk!

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!