Grammar QUIZ: Passive voice

középfok
Choose the best way to complete these passive voice sentences.

1. The bottle ……
A: should not being shaken
B: should not been shaken
C: should not been being shaken
D: should not be shook
E: should not be shaken

2. He ….. in a crossfire.
A: was shoot
B: was shotted
C: was being shot
D: was be shoting
E: was shot

3. A good film ….. in the cinema yesterday.
A: was being shown
B: was show
C: was showed
D: were shown
E: was shown

4. Are you sure the door …..?
A: has been shutted
B: has being shut
C: has been shut
D: has been being shut
E: has been be shut

5. Many beautiful songs ….. at this competition.
A: is being sung
B: is being sang
C: are being sung
D: are been sung
E: are being sang

6. Too much money ….. on the army.
A: is being spented
B: is being spend
C: is been being spent
D: is being spent
E: is being spended

7. The class ….. into groups of five.
A: was splited up
B: was split up
C: was being split up
D: were split up
E: were splitted up

8. The jewellery ……
A: was stolen
B: was stole
C: were stolen
D: were being stolen
E: was being stole

9. The paper ….. on the window.
A: was stucked
B: was stuck
C: was sticked
D: were stuck
E: were being stuck

10. Mr Watson ….. as town mayor.
A: was swearn in
B: were sworn in
C: was sworn in
D: were sworn in
E: was beeing sworn in

11. Everything ….. diligently.
A: is being sweep
B: is being swept
C: are being swept
D: are being sweep
E: being swept

12. Our cars ……
A: were not take
B: were not took
C: not taken
D: were not taken
E: were be not taken

13. Chinese ….. at this school.
A: going to be taught
B: is going be taught
C: are going be taught
D: is going to be teached
E: is going to be taught

14. The plaster ….. off the wall when we arrived.
A: was being tear down
B: was being torn down
C: was being tearn down
D: being torn down
E: was be torn down

15. I ….. about the accident before you mentioned it.
A: had not been told
B: had not been tell
C: had not told
D: had not been telled
E: be told

16. Not all eventualities ……
A: was thought of
B: were thought of
C: were thinking of
D: were being thought of
E: have being thought of

17. Batteries ….. in the communal waste.
A: must not thrown out
B: not be thrown out
C: must not be thrown out
D: must not be threw out
E: must not been threwn out

18. His English ……
A: can easily be understand
B: can easily understood
C: can easily be understood
D: can easily been understood
E: easily be understood

19. I ….. by the alarm clock at 5 o’clock.
A: was woken up
B: was woke up
C: was wake up
D: was woked up
E: was waked up

20. Nothing more ….. about love.
A: can be written
B: can be write
C: can be writed
D: can written
E: be written

Megoldások:
1.E 2.E 3.E 4.C 5.C
6.D 7.B 8.A 9.B 10.C
11.B 12.D 13.E 14.B 15.A
16.B 17.C 18.C 19.A 20.A

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!