Grammar test – Passive voice

középfok
A következő szenvedő szerkezetű mondatokhoz találjátok meg a megfelelő szót. Hasznos gyakorlás!

Passive voice

1. Our horses ……
A: are well feeded
B: are well fed
C: is well fed
D: is well feeded
E: well fed

2. It ….. that learning English is easy.
A: is said
B: said
C: are said
D: is sayed
E: is sad

3. The mosquito bite ……
A: could not be feelt
B: could not felt
C: could not be felt
D: could not be feel
E: could not be fell

4. The battles for liberation ……
A: had be fought
B: had been fighted
C: has been fought
D: will had been fought
E: had been fought

5. The best way ……
A: will been found
B: will be found
C: will be finded
D: will found
E: will had been found

6. Everything ……
A: are forbidden
B: were forbidden
C: is forbidden
D: is forbidded
E: will is forbidden

7. Everything ……
A: are going to be forgotten
B: is going to be forgotten
C: were going to be forgotten
D: is going be forgotten
E: is going to be forgot

8. What he has done to me ……
A: cannot be forgiven
B: cannot forgiven
C: cannot be forgiv
D: cannot be forgave
E: cannot been forgiven

9. All bottles ….. before transportation.
A: was frozen
B: were frozen
C: is frozen
D: will been frozen
E: frozen

10. I ……
A: have not given the money
B: have not be given the money
C: have not been give the money
D: have not been gaven the money
E: have not been given the money

11. The money ….. to me.
A: have not been given
B: has not be given
C: have not be given
D: has not been given
E: has not been gaven

12. Everything that ….. remained a secret.
A: had be overheard
B: had been overheared
C: had been overheard
D: will had been overheard
E: would had been overheard

13. The treasure ……
A: must have be hidden
B: must have been hid
C: must have been hided
D: must have been hidden
E: must had been hidden

14. South Florida and Hawaii ….. by a hurricane.
A: has been hit
B: have been hit
C: has be hit
D: have are hit
E: is hit

15. Peter and Tom ….. in an accident yesterday.
A: were hurt
B: is hurt
C: were hurted
D: is hurted
E: will been hurt

16. The thing ….. secret.
A: could not be keep
B: could not be keeped
C: could not be kept
D: could not kept
E: could not been kept

17. It ….. for years.
A: have not been known
B: had not be known
C: have not be known
D: had not been known
E: has not be known

18. John and Ann ……
A: were not misleed
B: were not misleeded
C: was not misled
D: were not misled
E: was not misleed

19. The stolen car ….. in the ditch.
A: was left
B: were left
C: were leaved
D: had be left
E: will been left

20. The picture ….. to a famous museum.
A: is beeing lent
B: is being lent
C: are being lent
D: is being lended
E: are being lended

Megoldások
1.B 2.A 3.C 4.E 5.B
6.C 7.B 8.A 9.B 10.E
11.D 12.C 13.D 14.B 15.A
16.C 17.D 18.D 19.A 20.B

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!