5 Perc Angol szókincs – Summer Festivals – Giving advice

érettségi
Ha nyár, akkor zenei fesztiválok itthon és külföldön is! Összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot a fesztiválozóknak, angolul.

How to prep for the festival season?

1.You had better keep your valuables locked in a safe place – some festivals provide lockers. –

Értéktárgyaidat jobb, ha biztonságos helyen tartod – egyes fesztiválok zárható szekrényeket biztosítanak.(Jobban teszed, ha…)

2.In case you have to carry your valuables with you, it is wise to keep them in a zipped inside pocket. –

Ha az értéktárgyakat magaddal kell vinned, célszerű azokat egy cipzáras belső zsebben tartani. (Arra az esetre, ha…)

3.If I were you, I would keep a copy or photo of your passport/ID card with you and tell your family and friends where you’ll be staying. –

A helyedben én magamnál tartanám az útleveled/igazolványod másolatát vagy fényképét, és elmondanám a családodnak és a barátaidnak, hogy hol fogsz megszállni.

4.We would rather you kept some separate spare cash from the rest of your money and credit cards in case your handbag should be stolen. –

Inkább tarts a többi pénzedtől és hitelkártyádtól elkülönített tartalék készpénzt arra az esetre, ha ellopnák a táskádat. (Jobban szeretnénk, ha ezt tennéd…)

5.You should stick with your friends, especially if you have had a bit too much to drink, and avoid walking to your hotel on your own at the end of the night. –

Maradj a barátaiddal, különösen/főleg, ha egy kicsit sokat ittál, és kerüld el, hogy az éjszaka végén egyedül sétálj a szállodádba. (…kellene …)

6.As laws and customs can be different in other countries and penalties for drug possession can be severe with heavy fines or even imprisonment, you had better think twice before using drugs abroad. –

Mivel a törvények és vámszabályok más országokban eltérőek lehetnek, és a kábítószer birtoklásáért kiszabott büntetések súlyosak lehetnek, súlyos pénzbírságokkal vagy akár börtönbüntetéssel is, jobb, ha kétszer is meggondolod, mielőtt külföldön használnál kábítószereket. (… jobban tennéd, ha kétszer is meggondolnád…)

source (advice, video): Going to a festival? Tips to know before you head off #travelaware, Travel Aware, Youtube

A videó megnézése után egészítsétek ki a videóban elhangzott mondatokat, a hiányzó információval a megadott opciók egyikével.

Vocabulary

shore tengerpart
to turn around megfordulni
it is gone eltűnik
stupid buta
to end up doing sg végül valami megtenni (amit eredetileg nem biztos, hogy akartunk)
tight budget szűk költségkeret, szoros költségvetés
to ruin one’s spirits elrontani valaki kedvét
to shake sy up felzaklatni valakit
devastating pusztító
it’s gonna happen (it is going to happen) meg fog történni

Kapcsolódó anyagok

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!