Szókincs

|

Cooking phrasal verbs quiz

A főzéshez kapcsolódó phrasal verb-ök használatát gyakorolhatjátok a következő interaktív tesztben.

Tovább
|

Cooking phrasal verbs/Főzéssel kapcsolatos vonzatos igék

Tanuljunk meg 12, főzéssel kapcsolatos phrasal verb-öt, azaz vonzatos igét definícióval és magyar jelentéssel együtt. 

Tovább
|

Gwen Stefani és Blake Shelton romantikus eljegyzése – szókincs, hallás utáni szövegértés

A country sztár megadta a módját és nem hazudtolta meg magát, amikor megkérte Gwen Stefani kezét. A januári magazin celeb híreiben hallhattok erről egy kis hírt.

Tovább
|

Hát, … a kutya megette a házimat…- szókincs, olvasott szövegértés

Amikor kifogásokat keres a diák arra, hogy miért is nincs kész a házija, akkor a kreativitás általában határtalan. A digitális oktatásban ‘a kábelt elrágta a kutya’ lehetne a klasszikus kifejezés párja. A következő cikk az eredeti kifejezés eredetét járja körbe.

Tovább
|

18 mókás magyar mondás és kifejezés – szókincsbővítés

Nagyon vicces dolog, amikor tükörfordításban próbáljuk a magyar mondásainkat és kifejezéseinket angol barátainknak elmagyarázni. Az angol magyarázataikon kívül megkerestük ezeknek a magyar mondásoknak és kifejezéseknek az angol megfelelőit is!

Tovább
|

Kutyusok és a karácsony – szókincs, nyelvtan, szövegértés

A kutyákat karácsonykor sok gazdi a szokásosnál is jobban kényezteti plusz finom ünnepi falatokkal. A következő cikkben arról olvashattok, miket nem tanácsos a kutyáknak adni, hogy a karácsony ne az állatorvosnál folytatódjon. A cikk után a tanácsadós kifejezések használatát is gyakorolhatjátok.

Tovább
|

Stresszkezelés? – videó, szókincs, hallás utáni szövegértés feladat

A videó megtekintése után döntsd el, hogy a következő állítások igazak (true) vagy hamisak (false) a videóban elhangzottak alapján. Ha nehéznek bizonyul a döntés, a feladat alatt megtalálod a videó szövegátiratát.

Tovább
|

Divatikonok – szókincs, videó, hallás utáni szövegértés

’Az Ördög Pradát visel’ című film egy utazás a divat világába. A filmrészlet egy fontos átalakulás kezdetét mutatja meg, és sok utalást tartalmaz ikonikus tervezőkre. A videós hallás utáni szövegértéses feladat után róluk olvashattok érdekes információkat.

Tovább
|

Téli vezetés – szókincs

Sok autóvezető nincs felkészülve a megváltozott útviszonyokra és egy hirtelen téli időjárási változás rengeteg baleset forrása lehet a felkészületlen sofőrök számára. Egy angol biztosítási társaság vizsgálódott a téli baleseti források kapcsán. Erről olvashattok a cikkben. A cikk után pedig néhány hasznos kifejezést tanulhattok meg a téli vezetési körülményekhez kapcsolódóan.

Tovább
|

Can’t Stop Christmas- Robbie Williams – szókincs, videó, feladat

Robbie Williams tavaly megjelent tizenkettedik albumához kapcsolódóan idén novemberben jelent meg kislemezként ez a dal. Izgalmas és fülbemászó, és nagyon aktuális.

Tovább
|

Hat magyar géniusz az autótörténelemben – szókincs és videó

Hat magyar származású mérnök, akik jelentősen hozzájárultak a világ autóiparának fejlődéséhez. Róluk olvashattok a következő cikkben.

Tovább
|

II. Erzsébet királynő 15 furcsa tulajdona – szókincs, szövegértési feladat

A rengeteg épület, autó, ékszer és műtárgy mellett, a királynő tulajdonát képezi néhány furcsaság is, amiről nem gondolnánk, hogy a királynő birtokában van. Ezekről olvashattok a következő cikkben.

Tovább