Érzelmekkel kapcsolatos melléknevek

Feelings and attitudes - szókincs teszt

Facebook Tweet

Szókincs teszt érzelmekkel kapcsolatban. Ismered ezeket a szavakat? 

Pick the right answer.

1. I’m quite ……………….. because my friends went out on Saturday and I didn’t get invited.

a) weird
b) upset
c) sincere

2. I can’t stand my co-worker. He is quite ……………….. .

a) amusing
b) irritating
c) terrific

3. The referee made mistake after mistake. The coach was ……………….. .

a) furious
b) sympathetic
c) naughty

4. I wish I had someone to go to the cinema with. I feel so ……………….. .

a) boring
b) excited
c) bored

5. George felt really ……………….. after his friends found out the truth.

a) prejudiced
b) ashamed
c) cowardly

6. I like working with ……………….. people. It’s less stressful to work in a team.

a) grateful
b) realistic
c) enthusiastic

7. I used to rent a room but the landlady was too ……………….. .

a) offensive
b) quarrelsome
c) troublesome

8. I wish you were more ……………….. . We could have finished by now.

a) co-operative
b) attractive
c) tolerant

9. Her parents’ death in an accident made Jill quite ……………….. .

a) depressed
b) impressed
c) depressing

10. I’m always quite ……………….. before big exams.

a) careless
b) serious
c) nervous

11. The ……………….. pilot was awarded a medal.

a) courageous
b) optimistic
c) relieved

12. I won’t take this any longer. I’m completely ……………….. !

a) keen on
b) fed up
c) scary

13. Dave was really ……………….. for days after being fired.

a) misunderstood
b) miserable
c) mistaken

14. I’m so ……………….. for what you did last night. My dog would be dead if you hadn’t taken him in after the accident.

a) boastful
b) adorable
c) thankful

15. I am really ……………….. about your test results. You must have studied hard.

a) pleased
b) enthusiastic
c) confused

Answers: 1-b 2-b 3-a 4-c 5-b 6-c 7-b 8-a 9-a 10-c 11-a 12-b 13-b 14-c 15-a

Vocabulary
weird furcsa, fura
upset ideges
sincere őszinte
amusing lenyűgöző
irritating irritáló
terrific őrületes
furious dühös
sympathetic együttérző
naughty csintalan, rosszcsont
boring unalmas
excited izgatott
bored unatkozik
prejudiced elfogult
ashamed szégyelli magát
cowardly gyáva
grateful hálás
realistic gyakorlatias, realista
enthusiastic lelkes
offensive sértő, bántó
quarrelsome veszekedő
co-operative együttműködő
tolerant toleráns
depressed depressziós
impressed le van nyűgözve
depressing lehangoló
careless gondatlan
serious komoly
nervous ideges, izgatott
coragous bátor
optimistic optimista
relieved megkönnyebbült
keen on  lelkesül valamiért
fed up elege van valamiből
scary ijesztő, félelmetes
misunderstood félreérteett
miserable szerencsétlen
mistaken téves, helytelen
boastful dicsekvő
adorable imádnivaló
thankful hálás
pleased elégedett
enthusiastic lelkes
confused összezavarodott
Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Szalai Nóri | 2008. Apr 03.

All about astrology - Asztrológia szókincs képekkel!

Ebben a leckében az asztrológiával foglalkozunk röviden. Megtanujuk a Naprendszer bolygóinak a nevét, illetve a zodiákus jeleit is.
Tovább
Fehér Sára | 2013. Jul 12.

Beach vocabulary practice test

Feleletválasztós nyomkodós teszt a strandolás szókincsének gyakorlására.
Tovább
Fehér Sára | 2013. May 25.

Body language - vocabulary revision

Testbeszéd - szókincsellenőrző feladat a testrészekre összpontosítva, szószedettel.
Tovább
Fehér Sára | 2013. Jun 17.

City vocabulary multiple choice practice test

Nyomkodós feleletválasztós teszt a várossal és városi élettel kapcsolatos szókincs gyakorlásához.
Tovább
Szalai Nóri | 2010. Aug 26.

Let’ have a drink - vocabulary quiz

Ezzel a rövid teszttel megnézheted, hogy mennyire vagy jártas az alkoholos italok világában!
Tovább