Halloween quiz - Egy "szörnyű" teszt

Halloween quiz - Egy “szörnyű” teszt

Facebook Tweet

Tudod, mi az eredete ennek az ünnepnek? Nézzük meg ezzel a kvízzel:) 

1. Halloween is traditionally celebrated in the United Kingdom, the USA and ……………….. .

a) Ireland
b) Australia
c) the Netherlands

2. Pumpkins are carved into lanterns called ……………….. .

a) jam-o-lanterns
b) jack-o-lanterns
c) jim-o-lanterns

 3. If people had no pumpkins, they used ……………….. .

a) parsnips
b) turnips
c) potatoes

4. A popular Halloween game is ……………….., when children have to pick up apples floating in a tub using their teeth only.

a) pear-bobbing
b) apple-bobbing
c) nut-bobbing

5. Many young children have fun at a farm in the ……………….. .

a) pumpkin carriage
b) pumpkin painting
c) pumpkin patch

6. In the USA many people visit seasonal ……………….. attractions.

a) haunted
b) heated
c) hated

7. For Halloween many sweets manufacturers make candy in the shape of skulls, worms and ……………….. .

a) butterflies
b) bats
c) wolves

8. The first people to celebrate what we now call Halloween were ……………….. .

a) the Romans
b) the Christians
c) the Druids

9. People believed that if they dressed up at Halloween ………………..

a) they would be lucky next year.
b) evil spirits wouldn’t recognise them.
c) they could get in touch with the dead.

10. One of the origins of Halloween is the old Celtic festival of Samhain, which celebrated ……………….. .

a) the beginning of winter
b) the end of summer
c) the harvest

11. ……………….. is a popular food at this time of year.

a) mince pie
b) pumpkin pie
c) pork pie

12. Trick-or-treat means ……………….. candy.

a) show me a good trick for some
b) I’ll show you a good trick for some
c) I’ll trick you if you don’t give me some

13. It is believed that ……………….. fly on broomsticks.

a) fairies
b) witches
c) ghosts

14. ……………….. are also associated with Halloween.

a) black dogs
b) blackbirds
c) black cats

15. Halloween lanterns were originally carved to ………………..

a) light your way home from the party.
b) scare away evil spirits.
c) help the dead find the cemetery.

answers: 1-a 2-b 3-b 4-b 5-c 6-a 7-b 8-c 9-b 10-b 11-b 12-c 13-b 14-c 15-b

Nehézségi szint:
alapfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Szalai Nóri | 2008. Oct 28.

2008.10.28. - Frankenstein pudding Halloween-ra

Mivel közeleg a Halloween, készítettem egy ijesztő, Frankenstein-fej puddingot is, ami elég hamar el is fogyott:
Tovább