Test your containers! - Egy kis csomagolós teszt

Test your containers! - Egy kis csomagolós teszt

Facebook Tweet

Mit mibe csomagolnak?

What packaging do these items normally come in? They are all used in the following form: "a BAG of rice".

1. JAM

a) tin

b) jar

c) tube
 

2. COKE

a) bottle

b) box

c) loaf
 

3. BREAD

a) can

b) loaf

c) packet
 

4. BISCUITS

a) jar

b) packet

c) bar
 

5. TOOTHPASTE

a) bar

b) tube

c) can


6. MATCHES

a) box

b) loaf

c) tin


7. CHOCOLATE

a) jar

b) bar

c) can


8. MILK

a) box

b) can

c) carton


9. WINE

a) bottle

b) jug

c) cup


10. SUGAR

a) bar

b) can

c) satchet


11. BEER

a) six-pack

b) mug

c) carton


12. EGGS

a) bag

b) box

c) tube


13. SARDINES

a) bag

b) satchet

c) tin


14. COOKING SAUCE

a) tin

b) jar

c) carton


15. TISSUES

a) box

b) bag

c) can

 
answers: 1-b 2-a 3-b 4-b 5-b 6-a 7-b 8-c 9-a 10-c 11-a 12-b 13-c 14-b 15-a

 

 

 

Nehézségi szint:
alapfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
| 2008. Feb 24.

Food Idioms - Ételekkel kapcsolatos idiómák

Ebben a fejezetben ételekkel kapcsolatos kifejezéseket és idiómákat fogunk tanulni.
Tovább
Szalai Nóri | 2011. Nov 23.

NOTW - Wasteful Brits bin 10% of weekly food shop

Hallgasd meg a 2011 decemberi szám 6. oldalán olvasható hírt. A szöveg fordítását is megtalálod itt.
Tovább
Fehér Sára | 2013. Mar 23.

Fishy food for thought and vocabulary building

Horogra akadt egy kis bölcsesség és egy halas feladatsorozat, szószedettel és videóval!
Tovább