Tüzes szókincsépítő feladat, szószedettel.

Fire away - a heated vocabulary building exercise

Facebook Tweet

Tüzes szókincsépítő feladat, szószedettel.

Choose the right answer.

1) Their faces …....... with joy and anticipation as they waited to open their presents.

a) scorched
b) blazed
c) burned

2) Every summer we celebrate our anniversary by building a huge …....... in our garden.

a) hearth
b) campfire
c) bonfire

3) I know I wanted to come to India on holiday but I just can’t stand the …....... .

a) heat
b) hot
c) warmth

4) We watched our house burn down as the …........ grew larger and larger.

a) sparks
b) flames
c) flare

5) The sun had …....... the grass and there was not a spot of green on the hill.

a) burnt
b) scorched
c) seared

6) Steaks are juicier if they are …........ .

a) seared
b) blazed
c) charred

7) We slept close to the …........ because it was really cold in the woods.

a) flames
b) embers
c) campfire

8) I love it when my family gathers around the …....... in the livingroom and tells stories on  long winter nights.

a) stove
b) hearth
c) fire

9) She …....... with pride as her son won the race.

a) flamed
b) flared
c) glowed

10) As the angry protesters marched on, violence …........ up in several parts of the city.

a) blazed
b) flared
c) fired


Answers: 1) b, 2) c, 3) a, 4) b, 5) b, 6) a, 7) c, 8) b, 9) c, 10) b

to scorch– megperzselni, kiszárítani
to blaze/blaze – lángolni, lobogó/lángoló tűz
to burn/burn – égni, meg-/elégetni, égés
hearth – kandalló, családi tűzhely
campfire - tábortűz
bonfire – máglya, örömtűz
to heat/heat – felmelegíteni, hőség, hő
hot - forró
warmth - melegség
to spark/spark – szikrázni, szikra
to flame/flame – lángolni, lobogni, láng, lángolás
to flare/flare – fellobanni, világító fáklya
to sear – pirítani, kiégetni
to char/char – (szénné) égetni, faszén
ember – parázs, zsarátnok, izzó fa-/széndarab
stove – kályha, tűzhely, sütő
fire - tűz

Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Szalai Nóri | 2011. Jul 20.

Fireworks for Hungary - August 20th

A 2011 augusztusi számunk 5. oldalán olvashatsz augusztus 20-ról. A cikket itt meg is hallgathatod.
Tovább
Petya | 2010. Feb 14.

How To Build And Light A Fire

Hasznos tanács táborozóknak: hogyan kell tüzet gyújtani? Előbb hallgasd meg a videót, aztán olvasd hozzá a szöveget is.
Tovább
Szalai Nóri | 2010. Nov 08.

Katy Perry: Firework - Szöveggel

Hallgasd meg Katy Perry legújabb, Budapesten forgatott számát!
Tovább