Mini-párbeszédek

Mini-párbeszédek

Facebook Tweet

Keresd meg a legjobb választ!

Mini dialogues - find the best reply.

1. “Have a nice weekend.”

a) Same to you.
b) See you tomorrow.
c) Yes. Lovely, thanks.
d) I expect so.

2. “Whatever’s the matter?”

a) Well, I think it does.
b) Oh well! Never mind.
c) Oh! It’s nothing much.
d) I couldn’t care less.

3. “Here. Let me help you.”

a) Not at all.
b) You’re welcome.
c) What a pleasure.
d) That’s nice of you.

4. “Hello. Are you ready to order now?”

a) Why? What time is it?
b) Yes. A burger and a coke please.
c) We’re not ready on time.
d) Yes, I think we have already.

5. “I just can’t afford it.”

a) Who’s it for then?
b) How much is it then?
c) I’m afraid so.
d) Do you think it’s cheap?

6. “I’m sorry. Am I in your seat?”

a) Whose is it then?
b) No, I’m afraid not.
c) Please. Don’t blame me.
d) Yes. But it’s alright.

7. “I can’t remember the address.”

a) You’re stupid.
b) Never mind.
c) Where was it?
d) It looked great.

8. “Guess what? I passed the test.”

a) Good luck!
b) Cheers!
c) All the best!
d) Congratulations!

9. “I’m looking for the station.”

a) It’s just over there.
b) That’s a good idea.
c) Is it very far?
d) About three kilometres.

10. “It’s been ages since I saw you. Where have you been?”

a) Out for a meal.
b) At least six months.
c) On a course abroad.
d) Not very well, actually.

answers: 1-a 2-c 3-d 4-b 5-b 6-d 7-b 8-d 9-a 10-c

Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Szalai Nóri | 2011. Aug 21.

Useful dialogues - Checking in at a hotel

Ebből a rövid párbeszédből megtanulhatod, hogyan kell bejelentkezni egy szállodába érkezéskor.
Tovább
Fehér Sára | 2013. May 29.

Useful dialogues - At the beach

A 2013. júniusi szám 65. oldalán olvasható párbeszédet hallgathatod meg itt.
Tovább
Fehér Sára | 2013. Jan 29.

Kezdőknek - Useful dialogues - At the doctor’s

A 2013 februári szám 44. oldalán található hasznos párbeszédet hallgathatod meg itt.
Tovább