Csak természetesen - alapfokú szókincsellenőrző feladat a körülöttünk levő természettel, szószedettel.

Just naturally - elementary vocabulary practice with nature around us

Facebook Tweet

Csak természetesen - alapfokú szókincsellenőrző feladat a körülöttünk levő természettel, szószedettel.

Choose the right answer:

1)      Their favorite sport is skiing because they love ……….. .
a)      deserts
b)      mountains
c)      plains

2)      We had lunch outside on our ………. today because the weather was wonderful.
a)      field
b)      lawn
c)      meadow

3)      There was no rain for weeks so the ………. is not as green as it usually is.
a)      grass
b)      leaves
c)      plants

4)      We picked a basket of berries from the ………. in front of our house.
a)      branches
b)      bushes
c)      hedge

5)      They have a beautiful little ………. with goldfish in the backyard.
a)      sea
b)      pond
c)      puddle

6)      There was a huge vase of ………. on the dining room table.
a)      buds
b)      leaves
c)      flowers

7)      I always walk my dogs in the nearby ………. .
a)      rainforest
b)      jungle
c)      woods

8)      My favorite season is spring because everything is in ………. .
a)      green
b)      bloom
c)      flowers

9)      Let’s lie in the grass and watch the fluffy ……….. in the sky.
a)      stars
b)      planets
c)      clouds

10)   It’s always windier on a plain than in a ………. .
a)     valley
b)     stream
c)     lake

Answers: 1) b, 2) b, 3) a, 4) b, 5) b, 6) c, 7) c, 8) b, 9) c, 10) a

desert - sivatag
mountain - hegy, hegység
plain - síkság, alföld
field - mező, pálya
lawn - pázsit
meadow - rét
grass - fű
leaf - levél
plant - növény
branch - ág
bush - bokor
hedge - sövény
sea - tenger
pond - halastó, tavacska
puddle - pocsolya
bud - rügy, bimbó
flower - virág
rainforest - esőerdő
jungle - dzsungel
woods - erdő
bloom - virágzás, rügyezés
star - csillag
planet - bolygó
cloud - felhő
valley - völgy
stream - patak, kis folyó
lake - tó




 

Nehézségi szint:
alapfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Fehér Sára | 2013. May 25.

Body language - vocabulary revision

Testbeszéd - szókincsellenőrző feladat a testrészekre összpontosítva, szószedettel.
Tovább
Fehér Sára | 2013. Mar 12.

Find where the animals belong. Fun vocabulary building with ‘animal idioms’

Mókás feladat a mindennapi állatos idiómák és kifejezések gyakorlására.
Tovább
Fehér Sára | 2013. Apr 02.

Vocabulary building with some basic words with similar meanings

Szókincsfejlesztő feladat hasonló jelentésű szavakkal, kezdőknek is!
Tovább
Szalai Nóri | 2014. Feb 09.

Weather Vocabulary - Időjárás alapszókincs

Ebből a leckéből az alapvető időjárási jelenségek nevét tanulhatod meg angolul, sőt még egy dalt is meghallgathatsz a végén! 
Tovább
Fehér Sára | 2013. May 14.

Windy vocabulary building

Szeles szókincsépítés, szószedettel.
Tovább