Nyelvtan TESZT - Prepozíciók

Nyelvtan TESZT - Prepozíciók

Facebook Tweet
Az idő kifejezésére szolgáló megfelelő prepozíciót kell megtalálnod a mondatokban.
1. The film ended ... exactly midnight.
A: in
B: by
C: at
D: to
E: from

2. We have lived in England ... 1980.
A: since
B: for
C: to
D: by
E: at

3. Jerusalem is beautiful ... the autumn.
A: on
B: in
C: at
D: since
E: for

4. The last train to London left ... seven o'clock.
A: since
B: for
C: to
D: at
E: in

5. Wait here ... I come back.
A: to
B: until
C: by
D: in
E: for

6. We waited at the station ... fifteen minutes.
A: in
B: on
C: by
D: until
E: for

7. I will phone you again ... a while.
A: in
B: on
C: till
D: until
E: since

8. My sister was born ... New Year's Day.
A: in
B: at
C: on
D: from
E: till

9. I will see you ... ten minutes. Please wait for me if I am late.
A: in
B: on
C: at
D: for
E: since

10. I always do my English homework at the last minute. Just ... the English lesson.
A: to
B: at
C: in
D: before
E: after

11. They got divorced two years ... the wedding.
A: before
B: till
C: for
D: at
E: after

12. I heard some strange noises ... the night.
A: until
B: during
C: on
D: since
E: for

13. It is Monday today. It will be Wednesday the day ... tomorrow.
A: before
B: on
C: in
D: till
E: after

14. They were ten minutes late but they came ... last.
A: in
B: on
C: at
D: end
E: for

15. I really liked England. ... first I did not understand the people but it was much better later.
A: On
B: In
C: By
D: At
E: From

16. He was shy at first but ... the end he asked her to marry him.
A: in
B: on
C: at
D: by
E: till

17. We are going on holiday ... the middle of August.
A: on
B: at
C: since
D: after
E: in

18. We are going on holiday ... the end of August.
A: in
B: on
C: since
D: at
E: for

19. Everything turned out well ... the end of the story.
A: in
B: on
C: at
D: since
E: for

20. I work from Monday ... Saturday.
A: on
B: to
C: in
D: since
E: for






Megoldások:
1.C 2.A 3.B 4.D 5.B
6.E 7.A 8.C 9.A 10.D
11.E 12.B 13.E 14.C 15.D
16.A 17.E 18.D 19.C 20.B
Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok