Synonyms and antonyms – Rokon értelmű szavak és ellentétes értelmű kifejezések


Szalai Nóri | 2013. 02. 19.
alapfok

Az alábbi rövid feladatban nincs más dolgod, mint kiválasztani azt a szó, amely NEM az aláhúzott kifejezés szinonimája! 

Choose the word that is NOT a synonym of the underlined word in the sentence!

1) You never know what he’s going to do. He’s totally crazy.
a) mad
b) insane
c) sensible

2) Winter can be a magical time of year.
a) average
b) wonderful
c) miraculous

3) My mother is too sensitive. She cries a lot.
a) delicate
b) emotionless
c) touchy

4) That test is really easy.
a) difficult
b) simple
c) uncomplicated

5) My dog is really quick.
a) fast
b) speedy
c) slow

6) I wish this coat wasn’t so expensive.
a) cheap
b) costly
c) valuable

7) His work at the factory is very tiring.
a) demanding
b) refreshing
c) exhausting
 

8) She travels a lot so her life is very interesting.
a) boring
b) amusing
c) intriguing

9) Her parents never let her go anywhere. They’re very strict.
a) severe
b) allowing
c) stern

10) I like her because she’s so affectionate.
a) caring
b) devoted
c) negligent

Answers:
1) c, 2) a, 3) b, 4) a, 5) c, 6) a, 7) b, 8) a, 9) b, 10) c

Nehézségi szint:
alapfok
Címkék:
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok