Szókincs TESZT – Angol kifejezések (kezdő)

alapfok
Ismerősök a feladatban szereplő, gyakran használt kifejezések? Ha nem, most megtanulhatod őket. Töltsd ki a tesztet, a végén megoldás és szószedet.

1. … careful!
A: Is
B: To be
C: He are
D: Be
E: Been

2. … out!
A: Look
B: Need
C: Been
D: Bye
E: Hi

3. … care!
A: Take
B: Be
C: Been
D: To be
E: To take

4. See you …!
A: later
B: son
C: yesterday
D: need
E: OK

5. ‘… are you?’ ‘I am fine, thank you’
A: What
B: Why
C: Need
D: How
E: Where

6. … worry!
A: Don’t
B: Be
C: Need
D: How
E: Been

7. Take it …!
A: light
B: cheep
C: right
D: easy
E: well

8. ‘… is wrong?’ ‘Nothing’
A: Who
B: When
C: Why
D: How
E: What

9. … night!
A: Good
B: Bye
C: By
D: Well
E: Dream

10. ‘… luck!’ ‘Thank you.’
A: Need
B: Why
C: What
D: Good
E: Get

11. Happy birthday … you!
A: in
B: to
C: at
D: by
E: on

12. … Christmas!
A: Marry
B: Mean
C: Merry
D: Get
E: Have

13. Happy … Year!
A: Great
B: Good
C: Fun
D: New
E: You

14. Better luck … time!
A: need
B: future
C: to
D: by
E: next

15. Excuse me, …!
A: shall you
B: please
C: OK
D: would you mind
E: need

16. … mind!
A: Never
B: Bye
C: So
D: How
E: Always

17. I’m … sorry!
A: bad
B: too
C: happy
D: so
E: to

18. … a shame!
A: What
B: How
C: Why
D: Need
E: You

Nézd meg ezt is:  Ages and stages of life

19. … you later!
A: Bye
B: Sea
C: By
D: Ciao
E: See

20. I’ll do … best.
A: your
B: his
C: mine
D: my
E: by

Vocabulary
Be careful -Légy óvatos!
Look out! – Vigyázz!
Take care – Vigyázz magadra!
See you later – Később találkozunk. Viszontlátásra!
How are you? – Hogy vagy?
Don’t worry – Ne aggódj!
Take it easy – Ne aggódj/Ne görcsölj rajta! Vedd könnyedén!
What is wrong? – Mi a gond?
Good night – Jó éjszakát
Good luck – Sok szerencsét
Happy birthday to you – Boldog születésnapot!
Merry Christmas – Boldog karácsonyt!
Happy New Year – Boldog új évet!
Better luck next time – Több szerencsét legközelebb.
Excuse me, please! – Elnézést (kérek) …
Never mind – Ne törődj vele, nem számít, sebaj!
I’m so sorry – Sajnálom.
What a shame – Micsoda szégyen/ milyen kár!
See you later – Később találkozunk, viszontlátásra.
I’ll do my best – Mindent beleadok, a tőlem telhető legjobbat nyújtom.

Megoldások
1.D 2.A 3.A 4.A 5.D
6.A 7.D 8.E 9.A 10.D
11.B 12.C 13.D 14.E 15.B
16.A 17.D 18.A 19.E 20.D

Kezdőlap
Leckekereső
Napi leckék
Videokurzusok
Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!