Szókincs TESZT – Fokozatok


Petya | 2010. 08. 01.
középfok

1. After our return from U.S.A. we found our beautiful garden …grown with weeds.
A: over
B: back
C: up
D: top
E: extra

2. I’m not fond of this …modern furniture, I’d rather have something more old-fashioned.
A: mega
B: hyper
C: giga
D: up
E: extra

3. These toys could be swallowed so they shouldn’t be given to the …-fives.
A: down
B: bellow
C: under
D: not
E: sub

4. This rural region is beautiful but it is …populated because people prefer to live in cities.
A: sub
B: through
C: over
D: under
E: down

5. Michael Jackson is one of the few …stars of pop music, he is called the ‘Pope of pop’.
A: giga
B: most
C: above
D: extra
E: mega

6. Angels and devils are spiritual or …natural beings, they are not controlled by physical laws.
A: mega
B: hyper
C: super
D: extra
E: over

7. The manager tried to explain the delay in his department by saying that they were …staffed.
A: bellow
B: under
C: sub
D: over
E: pre

8. We were late because we …estimated how much time we’d need to get here.
A: mega
B: over
C: under
D: above
E: extra

9. Since we still have an hour left, let me give you a …-tour of our city.
A: thinny
B: tiny
C: small
D: mini
E: minor

10. The committee was …divided into four committees which were to deal with particular problems.
A: down
B: up
C: out
D: under
E: sub

11. One …hertz equals one million cycles per second.
A: mega
B: giga
C: terra
D: kilo
E: cent

12. I love swimming and I love taking pictures, so I bought an …water camera to enjoy both.
A: bellow
B: up
C: sub
D: down
E: under

13. On one sheet of this …fiche you can store more than 35 pages of printed word.
A: mega
B: micro
C: mini
D: sub
E: extra

14. Don’t …eat or you will become overweight.
A: mega
B: down
C: up
D: over
E: too

15. Spies often use …films for small-scale reproduction of documents.
A: mini
B: sub
C: thin
D: mega
E: micro

16. When I watch a movie in French I try to understand the actors and not to read the …titles.
A: over
B: under
C: bellow
D: mini
E: sub

17. I know that your German is very good, but you shouldn’t be …confident.
A: up
B: over
C: extra
D: mega
E: super

18. The U.S.A. had a …plus of potatoes last year so over five hundred thousand tons were exported.
A: sub
B: extra
C: sur
D: over
E: mega

19. There were only eight tourists so they hired a …-bus instead of a coach.
A: tiny
B: sub
C: down
D: mini
E: under

20. The champion …fought his opponents and defended his title.
A: over
B: down
C: in
D: sub
E: out

Megoldások:
1.A 2.B 3.C 4.D 5.E
6.B 7.B 8.C 9.D 10.E
11.A 12.E 13.B 14.D 15.E
16.E 17.B 18.C 19.D 20.E

Nehézségi szint:
középfok
Címkék:
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!