Szókincs TESZT - Hasonló alakú szavak

Szókincs TESZT - Hasonló alakú szavak

Facebook Tweet
A választási lehetőség nem könnyű: mind az 5 szó hasonlít egymáshoz. Találd meg közülük a mondatba illőt.
1. When I saw her after that accident I was terrified by the ..... of her face.
A: deformities
B: deformation
C: reformation
D: information
E: malformation


2. Her child was born with terrible ..... of his legs and hands.
A: deformation
B: malformation
C: deformities
D: reformation
E: information

3. Although the baby was born with a severe ..... of the lung, the doctor said she would live.
A: deformation
B: deformities
C: malformation
D: reformation
E: performation

4. As soon as he was ..... he returned home and tried to forget about the war.
A: immobilised
B: demobilised
C: postmobilised
D: remobilised
E: unmobilised

5. After the accident she was ..... for two months and could not leave her bed.
A: immobilised
B: demobilised
C: remobilised
D: unmobilised
E: downmobilised

6. You can't smoke in here because those barrels contain a highly ..... liquid.
A: malformation
B: inflammable
C: non-flammable
D: flamming
E: flaming

7. The firemen's uniforms are made of ..... material.
A: inflammable
B: non-flammable
C: unflammable
D: misflammable
E: disflammable

8. I'm positive that all the misunderstanding was caused by ......
A: misinformation
B: disinformation
C: post-information
D: uninformation
E: reinformation

9. The ..... spread abroad was to confuse the enemy as to the real plans of the government.
A: misinformation
B: disinformation
C: uninformation
D: reinformation
E: deinformation

10. The largest ..... of the Poles to the Canada took place in the nineteenth century.
A: emigration
B: immigration
C: remigration
D: demigration
E: inmigration

11. Strict ..... rules forbid the bringing of any fruit or food into this country.
A: emigration
B: immigration
C: emigrating
D: migrating
E: imigrating

12. We've just been shown another example of ..... killing and violence.
A: insensitive
B: senseless
C: insensible
D: non-sence
E: unsensible

13. How can you be so ..... to the feelings of this poor widow.
A: insensitive
B: senseless
C: insensible
D: insencitive
E: non-sense

14. After a few hours it was obvious that he was not ..... to her charms and people started gossiping.
A: insensitive
B: senseless
C: insensible
D: sensitiveless
E: insentible

15. Paul and George are ..... and they have been lovers for over fourteen years.
A: heterosexual
B: bisexual
C: homosexual
D: asexual
E: unisexual

16. Although he gets on with his gay friends, he is completely ..... and happily married.
A: heterosexual
B: bisexual
C: homosexual
D: asexual
E: unisexual

17. It's often claimed that many of the French men are ..... as they like having sex with both men and women.
A: heterosexual
B: bisexual
C: homosexual
D: unisexual
E: asexual

18. He decided to work ..... hours to earn some more money for the holidays.
A: unsocial
B: anti-social
C: unsociable
D: dissocial
E: intersocial

19. Do you think that smoking in a room full of non-smokers is ..... behaviour.
A: anti-social
B: associal
C: dissocial
D: intersocial
E: unsocial

20. It is ..... to use any drugs in this country.
A: legality
B: inlegal
C: legal
D: unlegal
E: illegal







Megoldások
1.A 2.A 3.C 4.B 5.A
6.B 7.B 8.A 9.B 10.A
11.B 12.B 13.A 14.C 15.C
16.A 17.B 18.A 19.A 20.E
Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok